Wimbledon: Azarenková postúpila, ale zranila si koleno

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 16:59 • 2 min
Wimbledon: Azarenková postúpila, ale zranila si koleno

LONDÝN - Víťazka ostatných dvoch ročníkov melbournských Australian Open Viktoria Azarenková z Bieloruska v pondelok síce postúpila do 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone, ale riadne vystrašila svojich fanúšikov. Nad jej zdravotným stavom pred pokračovaním podujatia na londýnskej tráve je otáznik.

slovakia

left justify in out

Dvojka svetového rebríčka WTA viedla nad Portugalčankou Mariou Joao Koehlerovou 6:1, 1:0, keď sa po podaní pošmykla a podvrtla si nohu. Zverenkyňa Samuela Sumyka z úľaku zvolala "môj bože" a pustila sa do plaču. Z hráčskej lóže sledoval nepríjemnú situáciu aj jej priateľ - rapper Redfoo, ktorý minulý týždeň neuspel v predkvalifikácii US Open.

Azarenková po 10-minútovom ošetrení bola v stave dohrať (6:1, 6:2 za 90 minút), mala obviazané pravé koleno. Medzi najlepšími 64 na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2013 ju čaká niekdajšia členka Top 10, talianska rekonvalescentka Flavia Pennettová. Rodáčka z Minska Azarenková bola v rokoch 2011 a 2012 v britskej metropole v semifinále. Teraz je na takúto fázu žrebom a renkingom naprojektovaný jej duel s Ruskou Mariou Šarapovovou.

Dvadsaťtriročná Azarenková bola proti Koehlerovej na "winnery" lepšia 25:19, zároveň mala istejšiu ruku (nevynútené chyby 14:18), ale netýkalo sa to dvojchýb, ktorých spáchala 9 proti 4.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Maria Joao Koehlerová (Portug.) 6:1, 6:2 za 90 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies