Weiss i Kozák vyslovili obavy o budúcnosť slovenského futbalu

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 07:03 • 2 min
Weiss i Kozák vyslovili obavy o budúcnosť slovenského futbalu

Weiss i Kozák vyslovili obavy o budúcnosť slovenského futbalu - Futbal Rozčarovanie, smútok i obavy o budúcnosť slovenského futbalu rezonovali na stredajšej pozápasovej tlačovej konferencii medzi Slovanom a Košicami z úst oboch trénerov. Kouč belasých Vla

slovakia

left justify in out

img

Rozčarovanie, smútok i obavy o budúcnosť slovenského futbalu rezonovali na stredajšej pozápasovej tlačovej konferencii medzi Slovanom a Košicami z úst oboch trénerov. Kouč "belasých" Vladimír Weiss uviedol, že jeho príchod do Slovana zrejme nebol šťastným riešením a Ján Kozák st. zase načrtol katastrofický scenár o možnom zániku košického futbalu.
      Podľa oficiálneho zápisu bolo na Pasienkoch svedkom remízy 1:1 žalostných 850 divákov, pritom Slovan ešte v predposlednom kole bojoval aspoň o teoretickú šancu obhájiť titul. Aj samotní tréneri oboch tímov však triezvo zhodnotili, že reálna návšteva bola približne polovica z uvedeného počtu. Túto skutočnosť označil Weiss za jeden z príznakov úpadku slovenského futbalu. "Dnes tu bolo 300, možno 400 ľudí. Žilina hrá o titul a na futbal tam chodí 1000 ľudí. Slovenský futbal sa z tohto pohľadu neuberá dobrým smerom a ako som už minule povedal, bojím sa oň. Neviem, kam to celé smeruje a kde to skončí. Finančných prostriedkov tu nie je toľko, aby sem prichádzali hráči, alebo aby sme si mohli dovoliť udržať vlastných odchovancov. Každý klub je nútený predať to najlepšie, čo má. Diváka sa nedá oklamať - jednoducho keď nebude kvalitný výkon, nepríde. Potrebujeme domáce prostredie. Všetci čakáme na to, kedy sa začne budovať štadión a potom môže byť Slovan tým, čím bol," vyhlásil.
      Hoci Slovan čaká ešte zápas záverečného 33. kola na pôde Prešova, na jeho výslednej tretej priečke v tabuľke už nebude mať žiadny vplyv a tak Weiss vyslovil hodnotenie celej sezóny. "Futbalista musí dať divákovi produkt a my mu ho nedávame. Je to odraz celej nálady v klube. Ľudia nechodia na futbal a týka sa to celého Slovenska. Určité problémy v klube sú a divák je toho odrazom. Ťažko sa mi hodnotí sezóna, lebo som prišiel s tým, že chcem pomôcť. Nevyšlo to mne ani Slovanu. Možno som týmto ťahom prišiel o reprezentáciu, asi to nebolo šťastné riešenie pre jednu či druhú stranu. Opakujem však, že som prišiel s čistým úmyslom. Začiatok bol dobrý, vybojovali sme skupinu Európskej ligy, ale domáca súťaž nám ušla pomedzi prsty a výkony neboli dobré," dodal s tým, že o jeho ďalšej budúcnosti bude informovať behom týždňa.
      Kozák sa po zhodnotení samotného duelu vyjadril na adresu futbalu v Košiciach, ktorý podľa jeho slov borí s existenčnými problémami. "V Košiciach je momentálne kritická situácia a bojím sa o tamojší futbal. Zažil som tam pekné chvíle i obdobie, keď futbal v Košiciach nebol. Išiel som do Ličartoviec, aby som dostal ligu späť do Košíc. Teraz mám opäť obavu, že futbal nebude. Keď sa niečo nezmení, bude to katastrofa, ale druhé najväčšie slovenské mesto oň príde. Hrajú za nás skromní hráči, talentov máme na východe dosť, celkovo je materiálu dostatok. Je tvárny a pri vhodnom doplnení by sa s ním dalo pracovať, ale to je len jedna stránka veci. Druhá je tá, ktorú som spomenul na začiatku," skonštatoval.
      Kormidelník MFK sa kritický vyjadril na adresu hráčov Slovana, ktorí si podľa neho musia urobiť poriadok predovšetkým v hlavách. "Slovanisti, teda aspoň tí, ktorých poznám, majú vytvorené super podmienky. Čo však povedať na to, že ani nebehajú... Dovolím si tvrdiť, že naši hráči nemajú v porovnaní s nimi ani desatinové podmienky. Síce nevidím do kuchyne, ale zrejme si to musia urovnať v hlavách, lebo nie je možné, aby profesionálny futbalista vybehol na ihrisko a nevydal zo seba všetko," uviedol a dodal, že zrejme ide len o akýsi psychický blok: "Neviem si to vysvetliť. Som presvedčený, že oni vedia hrať futbal, ale asi je to o tom ťažkom období, ktoré zažívajú. Ja som pritom rád chodil do Bratislavy, kde fantastickí fanúšikovia stále povzbudzovali. Rád som hral tieto zápasy, hoci sme prehrávali, lebo tu vždy bola pekná atmosféra i nasadenie, všetko čo k futbalu patrí. Z dneška som však smutný."

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies