Volodymyr Hrojsman údajne odmietol funkciu ukrajinského premiéra

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 08:37 • 2 min
Volodymyr Hrojsman údajne odmietol funkciu ukrajinského premiéra

KYJEV - Predseda ukrajinského parlamentu Volodymyr Hrojsman odmietol funkciu premiéra, oznámil dnes Mustafa Najem, podpredseda parlamentnej frakcie Bloku Petra Porošenka (BPP).

slovakia

left justify in out

"Volodymyr Hrojsman odmietol pozíciu premiéra po rokovaniach s prezidentom Petrom Porošenkom a úradujúcim premiérom Arsenijom Jaceňukom. Nepodarilo sa im dospieť k dohode o kandidátoch na ministerské posty," napísal Mustafa Najem na svojom účte na Facebooku, informovala agentúra TASS.

 

V snahe zabrániť prehlbovaniu krízy premiér Jaceňuk uplynulú nedeľu oznámil, že podáva demisiu, ktorú tento utorok dostane na prerokovanie a schválenie plénum parlamentu.

 

Očakáva sa, že už v utorok by mala vzniknúť aj nová parlamentná koalícia. Mal by ju tvoriť Jaceňukov Ľudový front a Blok Petra Porošenka spolu s nezaradenými poslancami, bez ktorých by tieto dve strany nemali minimálne požadovaných 226 poslancov. Hlavným nominantom na post premiéra bol Volodymyr Hrojsman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies