Vodný slalom-SP: Škantárovci triumfovali v Troji, ovládli finále C2

NETKY.SK • 4 September 2016, 13:05 • 2 min
Vodný slalom-SP: Škantárovci triumfovali v Troji, ovládli finále C2

PRAHA - Slovenskí deblkanoisti Ladislav a Peter Škantárovci vyhrali preteky 4. kola Svetového pohára ICF v pražskej Troji.

slovakia

left justify in out

Olympijskí šampióni z OH 2016 v Rio de Janeiro predviedli v nedeľňajšom finále C2 čistú jazdu a triumfovali časom 108,29 s.

 

Druhé miesto obsadila nemecká posádka Robert Behlinger, Thomas Becker, bronz brali domáci Ondřej Karlovský a Jakub Jáně.

 

"Trať nám dokonale sadla, vyvarovali sme sa chybám. Po semifinálovej jazde sme vedeli, kde máme zrýchliť. Super výsledok aj pre to, že po olympiáde sme príliš netrénovali, mali sme trošičku viac iných povinností. Ame sme radi, že tá forma tam je," povedal v cieli Peter Škantár, ktorého doplnil jeho bratranec Ladislav: "Neočakávali sme až takú dobrú jazdu, lebo nemali sme dosť tréningu. Ale išli sme si svoje, snažili sme sa ísť tak, ako sme si povedal po semifinále. A podarilo sa, tešíme sa. Aj preto, že tu v Prahe je výborná atmosféra, diváci tu fandia všetkým pretekárom."

 

Priebežnú klasifikáciu SP vedie francúzska dvojica Pierre-Antoine Tillard, Edern Le Ruyet (176 bodov). Bratranci Škantárovci poskočili z 18. na 8. miesto (102).

 

SP ICF - Troja - výsledky

C2 - muži: 1. Ladislav a Peter Škantárovci (SR) 108,29, 2. Robert Behlinger, Thomas Becker (Nem.) +2,66 (2), 3. Ondřej Karlovský, Jakub Jáně (ČR) +5,53 (4)

 

poradie SP: 1. Tillard, Le Ruyet 176 bodov, 2. Schröder, Bettge (Nem.) 168, 3. Picco, Biso (Fr.) 153,... 8. Ladislav a Peter Škantárovci 102 bodov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies