Víťazstvo v súťaži TORTA ROKA 2015 zostalo v Nitre

NETKY.SK • 23 August 2015, 18:22 • 2 min
Víťazstvo v súťaži TORTA ROKA 2015 zostalo v Nitre

NITRA - Jedinečná cukrárska súťaž TORTA ROKA 2015 pozná svojho víťaza.

slovakia

left justify in out

V piatok 21.augusta 2015 sa v priestoroch Výstaviska Agrokomplex Nitre rozhodlo, že celkovým víťazom súťaže určenej pre mladých cukrárov do 21 rokov sa stala študentka SOŠ potravinárskej v Nitre Barbara Fehérová.

 

img 

 

img

 

Organizátor súťaže SPOLOK CUKRÁROV SLOVENSKA pripravil pre súťažiacich, ktorí sa prihlásili bez ohľadu na to, že je čas prázdnin, nadštandardné prostredie. Súťaž bola súčasťou sprievodného programu 42. ročníka medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2015. Súťažiaci tak mali možnosť ukázať svoje umenie pred tisíckami divákov, ktorí sa počas súťaže na ich prácu mohli pozrieť z bezprostrednej blízkosti.

 

 

 

Odborná porota mala veľmi ťažkú úlohu, verdikt však nakoniec vyriecť musela A tak sa na záver viac ako 5 hodinovej akcie, ktorá sa stala nielen cukrárskou súťažou, ale môžeme smelo povedať že aj spoločenskou, dozvedeli mená najlepších cukrárov. Víťazstvo získala Barbara Fehérová, druhé miesto získal taktiež študent SOŠ potravinárskej v Nitre Karol Tarr. Tretie miesto si na východ Slovenska odniesla študentka SOŠ zo Sniny Lucia Kuchárová.

 

Ceny, ktoré sa organizátorom podarilo počas prípravy súťaže zaobstarať odovzdávali nielen zástupcovia organizátora, partnerov súťaže a odbornej poroty ale aj ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

 

img

 

img

 

Prvú cenu, ktorou bol okrem mnohých ďalších, exkluzívny zájazd na na prestížnu celosvetovú cukrársku výstavu do Birminghamu "CAKE INTERNATIONAL" - The Sugarcraft, Cake Decorating & Baking Show si víťazka Barbara Fehérová prevzala z rúk samotného ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomíra Jahnátka.

 

Záverečná spoločná fotografia organizátorov, účastníkov súťaže, členov odbornej poroty a partnerov zostane navždy spomienkou na túto vydarenú akciu, ktorá by mala mať o rok svoje pokračovanie.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies