Víťaz Tamberi o Banskobystrickej latke: Najlepšie miesto na svete

NETKY.SK • 5 Február 2016, 07:54 • 2 min
Víťaz Tamberi o Banskobystrickej latke: Najlepšie miesto na svete

BANSKÁ BYSTRICA - Prvé preteky v sezóne a hneď víťazstvo i najlepší výkon roka. To sa vo štvrtok v hale na Štiavničkách podarilo Gianmarcovi Tamberimu. Taliansky pretekár priznal, že za to vďačí aj skvelej atmosfére, ktorá sprevádzala 22. ročník skokanských pretekov Banskobystrická latka.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný šoumen, ktorý vybehol pred tribúny s polovicou tváre oholenou a polovicou zarastenou, vyhral míting výkonom 235 cm. Potom sa pokúšal aj o 237 a rekord 240, no neúspešne. Aj 235 ho však nesmierne potešilo, veď je to najlepší výkon sezóny a taktiež nový národný rekord Talianska. "Som spokojný, musím byť. Sú to moje prvé preteky, ktoré som v sezóne absolvoval, čakal som, že budem skákať dobre, ale nie až takto dobre," povedal víťaz.

 

Veľkú zásluhu na triumfe dal vypredaným tribúnam. Diváci všetkých pretekárov neúnavne povzbudzovali potleskom i pokrikmi. Pre Tamberiho ideálne podmienky. "Je to najlepšie miesto na svete. Je to úžasné. Miluje, keď sa diváci pred skokom všetci postavia a tlieskajú, je to tu super," pochvaľoval si.

 

"Taliansky" večer podčiarkol druhým miestom a zároveň druhým národným rekordom Marco Fassinotti, keďže zdolal taktiež 235 cm, no na viac pokusov. "Všetci sme v naozaj dobrej forme. Veľmi sa teším za Marca, pretože je to výborný tímový kolega. Verím, že sa nám bude tento rok dariť a zdoláme taliansky rekord aj vonku," dodal Tamberi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies