VIDEO+FOTO Dobrá správa pre fajčiarov! Vychutnať si cigaretu už nemusí byť také škodlivé

NETKY.SK • 13 September 2017, 13:48 • 2 min
VIDEO+FOTO Dobrá správa pre fajčiarov! Vychutnať si cigaretu už nemusí byť také škodlivé

BRATISLAVA - Tabaková spoločnosť Philip Morris sa počas posledných 10 rokov zaoberala vývojom elektronického zariadenia, ktoré poskytnú aj tuhým fajčiarom pôžitok ako pri vyfajčení klasických cigariet.

slovakia

left justify in out

Zásadný rozdiel je samozrejme v dizajnovom prevedení, ale aj v znížení rizika chorôb, ktoré s fajčením súvisia. Cigaretovú náplň IQOS si nezapaľujete, po stlačení tlačítka na zariadenií systém rozohreje tabakovú náplň na približne 350 stupňov Celzia čím sa vytvára tabakový aerosol s pravou chuťou tabaku a môžete vdychovať. „Predstavenie systému IQOS na Slovensku je významným míľnikom na našej ceste jedného dňa nahradiť klasické cigarety bezdymovými alternatvami so zníženým rizikom. Veríme, že to bude tak v prospech dospelých fajčiarov ako aj spoločnosť ako celku,“  povedala Alina Vicovan, generálna riaditeľka Philip Morris Slovakia.

 

Spoločnosť informovala, že na rozdiel od bežnej cigarety, pri ktorej sa vdychujú toxické látky pretože po jej zapálení má viac ako 600 stupňov, IQOS tieto toxíny minimalizoval znížením teploty vdychovaného dymu. Spoločnosť sa vývoju venuje už 10 rokov. Výsledky prieskumu dokazujú, že fajčenie IQOS „cigarety“ je až o 90-95% menej škodlivé ako bežné cigarety.

 

Na otázku, čo ich viedlo k takémuto vývoju, sa predstavitelia spoločnosti zhodli. Cieľom je hľadať možnosti, ako čo najviac minimalizovať dopady na ľudské zdravie za účelom vytvoriť spoločnosť bez dymu, ktorý prekáža nielen nefajčiarom, ale v mnohých prípadoch aj samotným fajčiarom a v neposlednom rade aj zmeny v legislatíve či sprísnenie pravidiel pre tabakové spoločnosti.

 

Tabakové náplne HEETS, ktoré sa používajú so zariadením IQOS, sú momentálne distribuované v 12 mestách na 400 predajných miestach na Slovensku. IQOS bol prvýkrát predstavený v Japonsku a Taliansku v roku 2014 a momentálne je k dispozícii v 28 krajinách vrátane Slovenska a Českej republiky. Približne 3 milióny fajčiarov cigariet po celom svete už prešlo na IQOS. Náplne HEETS sú dostupné v troch chuťových variantoch

 

Aj napriek tomu, že tabakové náplne budú rovnako drahé ako klasické cigarety, je možné, že touto zmenou začnú fajčiť oveľa menej, v tom najlepšom prípade prestanú fajčiť úplne. Prezentovaný výrobok  otestujeme aj v redakcii a poskytneme vám spätnú väzbu. Viac sa dozviete v priloženom videu.  

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies