VIDEO Bude koaličná kríza pokračovať pre nezhody na ministerstve obrany?

NETKY.SK • 21 September 2017, 14:34 • 2 min
VIDEO Bude koaličná kríza pokračovať pre nezhody na ministerstve obrany?

BRATISLAVA – Vládna kríza, ktorá prepukla ako blesk z jasného neba počas letných prázdnin, je podľa koaličného trojlístka zažehnaná. Predseda NR SR a strany SNS Andrej Danko si vydupkal dodatok ku koaličnej zmluve, pričom prišiel o ministra školstva Petra Plavčana, za ktorého musel nájsť adekvátnu náhradu.

slovakia

left justify in out

Danko, ktorý v pondelok 7. augusta vypovedal koaličnú zmluvu, sa nakoniec stiahol s tým, že vyrokoval podmienky, ktoré podmienil zotrvaním vo vláde. Hlavnou príčinou Dankových krokov, ktoré ho viedli k takémuto rozhodnutiu bolo údajne kritizovanie práce ministrov politickými predstaviteľmi iných koaličných strán a preberanie ich návrhov stranou Smer. Pri odvolávaní ministra práce Jána Richtera (Smer) dostali národniari jasné ultimátum zo Smeru, ktoré vyhlásil premiér Robert Fico pred Mimoriadnou schôdzou parlamentu, že ak strana zahlasuje ZA odvolanie, okamžite padá vláda. 

 

Po necelých dvoch týždňoch sa objavujú ďalšie nezhody, teraz je stredobom pozornosti ministerstvo obrany. Štátny tajomník Tomáš Ondrejcsák (Most-Híd) ostro skritizoval prácu šéfa rezortu Petra Gajdoša a jeho zdĺhavý postup pri modernizovaní armády. Peter Gajdoš sa totiž na základe svojich dlhoročných skúseností rozhodol uprednostniť nákup pozemnej techniky a nie stíhačiek, ako by si prial Ondrejcsák. Hrozí na politickej scéne ďalšia kríza? Vyústi toto osočovanie k turbulenciám vo vláde a kde urobil Andrej Danko najväčšiu chybu, keď sa rozhodol vypovedať koaličnú zmluvu? Otázky nám zodpovedal odborník na politiku Ján Baránek. Viac v priloženom Videu:

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies