V USA v posledný augustový deň v 475 kinách opäť premietnu Zjazvenú tvár

NETKY.SK • 25 August 2011, 13:09 • 2 min
V USA v posledný augustový deň v 475 kinách opäť premietnu Zjazvenú tvár

V USA v posledný augustový deň v 475 kinách opäť premietnu Zjazvenú tvár

slovakia

left justify in out

img

Žijúca legenda strieborného plátna Al Pacino (71) radí mafiánsky príbeh Zjazvená tvár, ktorý nakrútil v roku 1983 v réžii Briana de Palmu, medzi svoje obľúbené filmy.
      Umelec sa k tomu prihlásil, keď sa v utorok pri príležitosti vydania nosiča Blue Ray s týmto medzičasom kultovým filmom stretol v Los Angeles s ďalšími aktérmi snímky, kolegami-hercami Stevenom Bauerom, Robertom Loggiom a F. Murrayom Abrahamom, ako aj producentom Martinom Bregmanom.
      Pri nakrúcaní snímky, ktorá pôvodne mala byť remakeom rovnomenného filmu slávneho hollywoodského tvorcu Howarda Hawksa, avšak vďaka scenáru Olivera Stonea, réžii Briana de Palmu a v neposlednej rade i kreácii postavy Tonyho Montanu Alom Pacinom sa stala čímsi viac, si hlavný predstaviteľ popálil ruku. Al Pacino si v utorok zaspomínal, že chytil hlaveň pištole krátko po tom, čo z nej vyletelo 30 nábojov. Dva týždne po tom nemohol pracovať.
      Podľa jeho názoru patrí k čaru tohto filmu aj fakt, že najskôr boli reakcie na tento opus veľmi zdržanlivé. Úspech na seba nechal čakať. Patrí medzi moje obľúbené aj kvôli výraznej zmene, ktorou prešiel, dodal umelec.
      Prítomný producent však zašiel ďalej a s odstupom času označil Zjazvenú tvár za dokonalý film, ktorému, ako ho doplnil Al Pacino, nechýbajú aktuálne aspekty ani v súčasnosti.
      Paralelne s uvedením Blue Ray nosiča uvedú v USA film opäť v jediný večer - 31. augusta - v celkove 475 kinách.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies