V Pekingu zakázali fajčiť v uzavretých priestoroch

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 09:17 • 2 min
V Pekingu zakázali fajčiť v uzavretých priestoroch

PEKING - Úrady v čínskom Pekingu v pondelok začali uplatňovať najprísnejší zákaz v krajine týkajúci sa fajčenia v uzavretých priestoroch, od ktorého si sľubujú odvrátenie zdravotnej krízy.

slovakia

left justify in out

Na území hlavného mesta je po novom zakázané fajčiť vo všetkých verejných budovách vrátane kancelárií, obchodných domov a letísk. Pokuta za porušenie sa oproti doterajšiemu čiastočnému zákazu zvýšila z 10 na 200 jüanov (z 1,5 na 29,4 eura). Nové pravidlá zaviedli taktiež na 600 zastávkach pekinskej verejnej dopravy, kde zriadili osobitné fajčiarske zóny.

 

Svetová zdravotnícka organizácia uvádza, že v súčasnosti fajčí 300 miliónov Číňanov, zatiaľ čo 740 miliónov ďalších je vystavených fajčeniu iných ľudí. Agentúra OSN v krajine každoročne zaznamenáva vyše 1,3 milióna úmrtí na rakovinu pľúc, čo predstavuje tretinu celosvetového počtu. Miernejšie obmedzenia pre fajčiarov už zaviedli aj v iných častiach Číny a predaj cigariet mladistvým je v krajine formálne zakázaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies