Elitná tenistka Caroline Wozniacki ohlásila koniec kariéry

NETKY.SK • 11 December 2019, 13:40 • 2 min
Elitná tenistka Caroline Wozniacki ohlásila koniec kariéry

Dánska tenistka Caroline Wozniacki minulý týždeň oznámila, že svoju profesionálnu kariéru ukončí po januárovom turnaji Australian Open, ktoré tradične hostí Melbourne.

slovakia

left justify in out

Caroline Wozniacki plánuje ukončiť kariéru po januárovom turnaji Australian Open, následne sa už v súťažnom dueli nepredstaví. Už 18. mája ju čaká bezpochyby emotívna rozlúčka s domácimi fanúšikmi. V kodanskej Royal Arene odohrá rodáčka z Odense exhibičné stretnutie so svojou kamarátkou Serenou Williams.

 

"Po Australian Open v januári oficiálne ukončím moju tenisovú kariéru. Nemá to nič spoločné s mojím zdravím a toto nie je zbohom, teším sa na to, že budem mocť aj naďalej zdieľať s vami moju cetu životom," povedala Caroline.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keeping on fighting! Semifinals tomorrow!

Príspevok, ktorý zdieľa Caroline Wozniacki (@carowozniacki),


"Prišiel čas, kedy ukončím moju kariéru a veľmi sa teším, že môj posledný domáci zápas budem hrať pred zaplneným hľadiskom. Bude to niečo veľmi špeciálne, na čo sa teším. Bodka za mojou kariérou nemôže byť lepšia ako v domácom prostredí a proti najlepšej tenistke histórie. Bude to fantastický večer, na ktorý určite nikdy nezabudnem," vyjadrila sa bývalá svetová jednotka. 

 

"Z celého srdca ďakujem mojim fanúšikom, priateľom, sponzorom, svojmu tímu, najmä môjmu otcovi ako trénerovi, manželovi a mojej rodine za desaťročia podpory! Bez vás všetkých by som nikdy nemohla robiť tenis," dodala. 

 

 

Najlepšie hráčky sveta

V prípade Caroliny Wozniacki a Sereny Williams nepôjde o prvé exhibičné stretnutie. V roku 2015 potešili sedemtisíc tenisových priaznivcov v Herningu, v máji by ich v Royal Arene malo byť až 12 500. Obe hráčky sa na okruhu WTA stretli v desiatich vzájomných dueloch, pričom Wozniacki sa tešila z triumfu iba raz - vo štvrťfinále turnaja v Miami 2012. Najdôležitejší duel proti sebe odohrali o dva roky neskôr, keď vo finále US Open vyhrala Williams 6:3, 6:3.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proud of my bestie @serenawilliams for the launch of her new collection at the @nyfw !

Príspevok, ktorý zdieľa Caroline Wozniacki (@carowozniacki),

 

Caroline má zdravotné problémy

Wozniacki v januári ukončí kariéru aj pre zdravotné problémy, keďže jej diagnostikovali reumatoidnú atrtritídu, závažné zápalové ochorenie kĺbov. V kariére ovládla 30 turnajov a na konte má aj jeden grandslamový titul, keď vo finále lanského Australian Open zdolala Rumunku Simonu Halepovú. Jedenásťkrát po sebe ukončila sezónu v najlepšej dvadsiatke rebríčka WTA, čím sa radí medzi elitné tenistky modernej éry na ženskom profikoruhu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great to be back at Arthur Ashe Stadium! #NYC @usopen

Príspevok, ktorý zdieľa Caroline Wozniacki (@carowozniacki),


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona