V Holandsku a Belgicku zatýkajú pašerákov zbrani zhabaných v Chorvátsku

NETKY.SK • 12 Január 2015, 15:51 • 2 min
V Holandsku a Belgicku zatýkajú pašerákov zbrani zhabaných v Chorvátsku

BRUSEL/AMSTERDAM - Holandská polícia neposkytla žiadne nové informácie týkajúce sa nedávnej série zatknutí a domových prehliadok v súvislosti s odhalením siete pašerákov zbraní do Holandska.

slovakia

left justify in out

Kauza spojená s pašovaním zbraní vypukla minulý týždeň, keď chorvátska polícia po predošlom sledovaní zásielky zbraní zastavila dodávku plnú strelných zbraní. Vodičom dodávky bol 64-ročný holandský štátny príslušník, ktorý žije v Belgicku.
     

Chorvátska polícia zadržala vodiča dodávky a po sérii domových prehliadok aj ďalších desať osôb.
     

Holandské médiá koncom minulého týždňa informovali, že v zadržanej dodávke bolo šesť raketometov, samopaly typu kalašnikov, pušky a guľomet. Podľa doterajšieho vyšetrovania boli zbrane určené pre holandský trh, "tovar" smeroval do mesta Den Bosch. Pôvodne mali byť zbrane dodané okolo Vianoc, k čomu z neznámych príčin nedošlo.
     

Holandská polícia po informáciách od chorvátskych kolegov rovnako uskutočnila sériu razií v mestách Hedel a Den Bosch, čo vyústilo do zatknutia najmenej 13 ľudí. Medzi dvoma zadržanými obyvateľmi mesta Den Bosch je aj 42-ročný Holanďan, považovaný za "hlavu" celej operácie. V domoch zadržaných Holanďanov polícia objavila ďalší arzenál v podobe strelných zbraní, ručných granátov a streliva, ako aj drogy.
     

Holandské médiá s odvolaním sa na oficiálne vyšetrovanie upokojili širokú verejnosť, že priekupníci so zbraňami neboli spojení s medzinárodným terorizmom. Podľa polície ide o bežných občanov a nie moslimských extrémistov.
     

Polícia oznámila, že k niekoľkým zatknutiam došlo v tomto prípade aj na území Belgicka a že nevylučuje zadržanie ďalších podozrivých, keďže vyšetrovanie prípadu je v plnom prúde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies