V Budapešti demonštrovalo pred parlamentom 70 kominárov

NETKY.SK • 30 Október 2017, 17:19 • 2 min
V Budapešti demonštrovalo pred parlamentom 70 kominárov

BUDAPEŠŤ - Odvolanie návrhu zákona o zrušení povinných kontrol komínov rodinných domov žiadalo v pondelok v Budapešti zhruba 70 kominárov.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI predstavitelia Celoštátneho odborového zväzu kominárov (KOSZ) a opoziční poslanci zákonodarného zboru zdôrazňovali, že ak návrh parlament schváli, tak to ohrozí životy státisícov ľudí a kominárska profesia bude znemožnená.

 

Zákon už bol predtým schválený, prezident János Áder ho ale poslal späť poslancom na prerokovanie. O návrhu bude parlament hlasovať v utorok. Predseda KOSZ-u Csaba Vámos pre denník Magyar Nemzet uviedol, že ak väčšina poslancov vládneho bloku Fidesz-KDNP v utorok návrh presadí, tak čoskoro môže dôjsť k sérii tragédií.

 

Združenie maďarských záchranárov v tejto súvislosti pripomenulo, že v uplynulej vykurovacej sezóne sa udusilo 28 ľudí. Záchranári zdôraznili, že práve oni vedia, koľko bolesti spôsobujú úmrtia, ktorým by pravidelným čistením komínov bolo možné predísť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies