USA poskytnú Egyptu pomoc vo výške 150 miliónov dolárov

NETKY.SK • 18 Február 2011, 08:13 • 2 min
USA poskytnú Egyptu pomoc vo výške 150 miliónov dolárov

USA poskytnú Egyptu pomoc vo výške 150 miliónov dolárov

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty poskytnú Egyptu pomoc vo výške 150 miliónov dolárov (vyše 110 miliónov eur) na demokratické premeny po odchode prezidenta Husního Mubaraka. Oznámila to dnes americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová.
      Ako povedala Clintonová, je úplne jasné, že to bude veľa práce, aby sa v krajine zabezpečil usporiadaný, demokratický prechod. Je tiež jasné, že Egypt bude okamžite bojovať s ekonomickými výzvami dlhodobého charakteru, dodala šéfka americkej diplomacie.
      Spojené štáty nabádali vojenských vládcov Egypta, aby pokročili s plánmi na spravodlivé a slobodné voľby. Egypt bol v čase vládnutia Mubaraka dlhoročným spojencom USA.
      Clintonová uviedla, že jej štátny tajomník pre politické záležitosti Bill Burns a poradca Bieleho domu pre medzinárodnú ekonomiku David Lipton odcestujú na budúci týždeň do Egypta. Prekonzultujú tam formy poskytnutia americkej pomoci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies