Uber sa v juhovýchodnej Ázii spojí s konkurenčnou firmou Grab

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 16:13 • 2 min
Uber sa v juhovýchodnej Ázii spojí s konkurenčnou firmou Grab

SAN FRANCISCO - Taxislužba Uber sa v ďalšom regióne vzdáva pokusu o získanie trhových podielov vo vlastnej réžii. V juhovýchodnej Ázii sa spojí s konkurenčnou spoločnosťou Grab. V spoločnom podniku bude mať Uber 25- až 30-% podiel.

slovakia

left justify in out

Grab je zastúpený v 190 mestách v krajinách ako Singapur, Thajsko, Indonézia, Filipíny, Vietnam či Kambodža. Akcionárom Uberu aj Grabu je japonský technologický koncern Softbank, ktorý uprednostňuje spájanie a partnerstvá, aby sa tento typ dopravných služieb dostal do zisku. V tejto branži sú veľké zľavy bežné v úsilí prilákať klientov. To je aj hlavný dôvod, pre ktorý Uber každoročne prerába miliardy.

 

Nová šéfka Uberu Dara Khosrowshahi chce dostať firmu v budúcom roku na burzu a dovtedy chce dokončiť finančnú sanáciu. Uber je pritom známy agresívnou globálnou expanziou a pre vysoké straty v Číne a Rusku sa snaží o partnerstvá s lokálnymi konkurentmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies