Turecký prezident obvinil Nemecko z napomáhania terorizmu

NETKY.SK • 8 August 2017, 06:31 • 2 min
Turecký prezident obvinil Nemecko z napomáhania terorizmu

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan obvinil Nemecko z napomáhania terorizmu.

slovakia

left justify in out

Berlín podľa neho nereaguje na tisícky podnetov zo strany Turecka a ani na žiadosti tureckých úradov o vydanie podozrivých osôb. "Nemecko napomáha teroristom," povedal Erdogan na konferencii v provincii Rize na pobreží Čierneho mora. Tieto slová zrejme ešte ďalej vyhrotia napätie medzi Tureckom a Nemeckom.

 

"Odovzdali sme (nemeckej kancelárke Angele) Merkelovej 4500 spisov, nedostali sme však odpoveď ani na jeden z nich," povedal členom vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP).

 

Nemenovaný zdroj z prostredia nemeckej vlády tvrdenia tureckého prezidenta poprel. "Opakovaním tých istých obvinení sa z nich pravda nestane," dodal zdroj.

 

Už i tak napäté vzťahy medzi Ankarou a Berlínom sa ešte vyostrili po tom, ako turecké úrady v rámci širších bezpečnostných opatrení zadržali desať ľudskoprávnych aktivistov spoločne s nemeckým občanom.

 

Nemecko podľa Turecka ukrýva kurdských a krajne ľavicových militantov vrátane vojenských hodnostárov a ďalších ľudí spojených s vlaňajším neúspešným pokusom o puč v krajine.

 

Berlín všetky takéto tvrdenia odmieta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies