Tri tipy, ako to celé prežiť a nezblázniť sa

NETKY.SK • 8 Január 2021, 10:8 • 2 min
Tri tipy, ako to celé prežiť a nezblázniť sa

Kto by nechcel poznať recept na kvalitnejší spôsob žitia?

slovakia

left justify in out

Je predsa celkom zrejmé, že v otázke bytia nie je nikto celkom zbehlý, každému sa sem-tam pošmykne noha, kým kráča za šťastím. A ak aj niekto vlastní v duši stopercentnú spokojnosť, vždy sa dá niečo zlepšiť.


Nie je to návod
Nie, neponúka sa návod, ktorý zaručene prinesie výsledok, a to len vďaka splneniu určitých podmienok. Je to skôr rada a obrátenie pozornosti na to, na čom skutočne záleží.

 

Knižné tipy neuškodia, naopak, ak sa odváži vyskúšať čítanie, potom sa zaiste odohrá niečo naozaj dobré a hodné radosti.

 

Max Lucado, O nič nebuďte ustarostení
Max Lucado je kazateľ, ktorý si získal lásku a obdiv vďaka hlbokým úvahám a schopnosti súcitiť aj s tou najzložitejšou ľudskou povahou.

 

Jeho knižný počin s názvom O nič nebuďte ustarostení, predstavuje nádej pre každého. Nech stres akokoľvek zmáha, nech úzkosť akokoľvek silno klope na dvere a snaží sa vynútiť si vstup do srdca, odpovedať sa jej nemusí kladne.

 

img

 

Riešenie sa nachádza v Bohu a v tom, aby sa mu i ten najmenší problém predkladal v modlitbe. Veľkým prínosom je i autorova schopnosť vniesť humor aj tam, kde by ho hádam nikto nevidel. Bude to smiech cez slzy, ale aj ten je občas potrebný.

 

Prečítajte si tiež: Už ako dvojročný sa presvedčil, že Boh je skutočný


Levi Lusko, Očami leva
Jeho dcéra mala len päť rokov, keď navždy opustila svet. Dodýchala vďaka astmatickému záchvatu, ktorý bol natoľko silný, že ho nebolo možné utlmiť.

 

Čítať riadky napísané mužom so zlomeným otcovským srdcom, nebolo vždy jednoduché. Ale on dielo nevytvoril s cieľom poriadne sa vyváľať v bolesti a nechať sebaľútosť, nech ho zdeptá do zošalenia.

 

img

 

Naopak, Levi Lusko nechce pomoc, on sám pomáha. Upriamuje pozornosť na zem, na nebo a na všetko, čo sa nachádza medzi pozemskou a nebeskou kapitolou.

 

Dokáže nájsť dobro aj v spleti tragédie obrovských rozmerov. Očami leva má moc človeka zmeniť, niečo mu zoberie, ale oveľa viac mu toho dá. Stačí len skúsiť.

 

Mohlo by vás zaujímať: Je očkovanie naplnením proroctva z Biblie o zavádzaní čipov?


Lysa TerKeurst, Vyvedená z miery
Niekedy nič nevychádza podľa vopred daného plánu. Pokazí sa počítač a aj telefón, ani jedno dieťa nechce byť poslušné, a akoby to nestačilo, pes sa povracia a nie je nikto, kto by sa ochotne poberal na vyčistenie.

 

Reakcia je potom, pochopiteľne, hnev, frustrácia a myšlienka, že v chaose sa nedá existovať. Lysa poukazuje na to, že aj v nedokonalosti je občas dokonalosť. Boh vie, že v ľudskom tele sa chybuje, dôležité je nevzdať sa a vždy napredovať. Pomaly, krôčik po krôčiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona