Trest pre Berlusconiho: Súd mu zakázal vykonávať verejné funkcie dva roky!

NETKY.SK • 19 Október 2013, 11:44 • 2 min
Trest pre Berlusconiho: Súd mu zakázal vykonávať verejné funkcie dva roky!

MILÁNO - Súd v Miláne dnes rozhodol, že bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi nebude môcť v dôsledku odsúdenia za daňové podvody vykonávať po obdobie dvoch rokov verejné funkcie.

slovakia

left justify in out

Avšak, ako píše agentúra Reuters, keďže Berlusconi je senátorom, nebude mať toto súdne nariadenie okamžitú účinnosť a pozastavenie jeho členstva v talianskom Senáte bude závisieť od samostatného hlasovania v hornej komore parlamentu, ktoré by sa malo uskutočniť v novembri tohto roku.

Berlusconiho odsúdil v auguste kasačný súd v Ríme na štyri roky väzenia za daňové podvody pri vedení rodinného mediálneho impéria Mediaset. Na základe novelizácie zákona z roku 2006 mu však boli odpustené tri roky, takže si trest musí odpykať už len ročným domácim väzením alebo, vzhľadom na svoj pokročilý vek, verejnoprospešnými prácami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies