Tieto retro kopačky písali históriu futbalu

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 14:30 • 2 min
Tieto retro kopačky písali históriu futbalu

LONDÝN – Zažívame éru moderného futbalu a spolu s ňou ide ruka v ruke aj dizajn kopačiek, ktoré si svetové hviezdy obúvajú na zápasy. Kam sa však podeli staré klasiky, ktoré nosili legendy svetového futbalu?

slovakia

left justify in out

Možno nebudete súhlasiť, ale kopačky, ktoré sú v dnešnej dobe navrhované pre každého futbalistu individuálne, sú otrasné. Mladík Dom Solanke z Chelsea nedávno zverejnil na svojom profile fotku svojich nových ružovo-modrých kopačiek Adidas pre nadchádzajúcu sezónu. Vyzerajú ako z cukrárne. Na trávnikoch však behá mnoho ďalších futbalistov, ktorý majú na nohách ešte extrémnejšie výtvory. Neymarove zlaté, Suárezove pletené či tigrie kopačky Garetha Balea sú len špičkou ľadovca.

 

Kam sa podeli tie jednoduché čierne kopačky, v ktorých legendy svetového futbalu dávali tie nádherné góly? Prinášame vám sedem retro kopačiek, ktoré by iste mnohí futbaloví fajnšmekri videli na regáloch obchodov.

 

Nike Tiempo Premier

 

Tieto kopačky boli vyrobené pre MS 1994 a obulo si ich mnoho svetových hráčov. Tieto boli prvé a najlepšie.

 

Obľúbené u hráča: Paolo Maldini

 

img

 

Adidas Predator Accelerator

 

Kopačky z roku 1998, keď sa pásiky značky Adidas zakrivili prvý krát v histórii. To ich odlišovalo od predchodu, kopačiek Predator Touch.

 

Obľúbené u hráča: Zinedine Zidane

 

img

 

Nike Match Mercurial

 

Aj tieto kopačky pochádzajú z roku 1998 a táto rada sa vyrába dodnes, keď najnovším výtvorom sú kopačky Superfly IV so zakomponovanými ponožkami. Možno sú až príliš farebné na môj vkus, avšak napriek tomu klasiky.

 

Obľúbené u hráča: Ronaldo

 

img

 

Umbro Speciali

 

Tieto kopačky prišli na trh už v roku 1992, avšak ich modernejšie verzie sa predávajú dodnes. V týchto kopačkách sa preslávil Michael Owen v roku 1998.

 

Obľúbené u hráča: Michael Owen

 

img

 

Adidas Predator Precision

 

Boli uvedené na záverečnom turnaji EURO 2000 a stali sa veľkým hitom na dlhé obdobie.

 

Obľúbené u hráča: David Beckham

 

img

 

Adidas Predator Mania

 

Tieto kopačky prišli na svet na MS 2002 v Južnej Kórey a Japonsku a poprvýkrát sa objavila elastická šnúrka, ktorá držala jazyk na kopačke. Sú to pravdepodobne najkrajšie a najznámejšie kopačky z rady Predator.

 

Obľúbené u hráča: David Beckham

 

img

 

Nike Air Zoom 90 I

 

Prišli na trh v roku 2000 a zaradili sa medzi obľúbené kopačky najmä vďaka netradičnému štýlu šnurovania. V tých časoch to boli klasiky.

 

Obľúbené u hráča: Luis Figo

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies