TE: Trenčín opäť s výhrou, doma si poradil s Martinom, Žilina zaknihovala ďalšiu prehru

NETKY.SK • 1 Október 2014, 08:19 • 2 min
TE: Trenčín opäť s výhrou, doma si poradil s Martinom, Žilina zaknihovala ďalšiu prehru

TRENČÍN - Martinčania mali skvelý vstup do zápasu. Už v 2. min sa dostali do vedenia, keď sa o gól postarali extrenčania. Tomáš Klíma dokorčuľoval puk, prihral pred bránu bratovi Lukášovi a ten z voleja prestrelil Konráda.

slovakia

left justify in out

Následne sa k slovu dostali aj domáci. Na konci 7. min poslal strieľaný puk pred bránu Andersons a tečovaný puk Dzubina zastavil tesne pred bránkovou čiarou. Vyrážačka hosťujúceho gólmana úradovala aj v 10. min, keď zneškodnil Mikulovu strelu z pravého kruhu. Druhý gól zápasu mal na hokejke v 16. min Galamboš. Jeho príklep ale na Konráda nevyzrel. V závere prvej tretiny sa neujala ani brejková situácia Važana s Themárom, keď Konrád lapačkou puk vytesnil nad bránu.

Mountfield mal lepší vstup aj do prostrednej tretiny. Už v prvej minúte mohli skórovať Varga a po ňom aj Ďatelinka. V presilovej hre nenašiel recept na brankára ani Themár. Hra domáceho celku bola v druhej tretine až príliš upracovaná. Namiesto jednoduchej nahrávky sa hokejisti utápali v nepresnej kombinácii. Martinčania pôsobili kompaktnejším dojmom. Boli pohyblivejší, rýchlejší a s prehľadom udržiavali jednogólový náskok. Napriek tomu sa vojakom podarilo vyrovnať. V závere tretiny po strele Bokroša dorazil puk do prázdnej brány Gašparovič. 

V záverečnej časti hry sa oba kolektívy snažili v prvom rade neinkasovať gól, a preto absentovali výraznejšie šance na jednej, či druhej strane. V 42. min si po Šišovského priťuknutí položil Dzubinu. Puk do odkrytej bránky však zasunúť nedokázal. Napokon mierne aktívnejší prístup Trenčína priniesol úspech. Dve minúty pred koncom tečoval Bokrošovu strelu Nemec a rozhodol o osude zápasu. Tridsať sekúnd pred koncom ešte kozmeticky upravil výsledok gólom do prázdnej brány Radivojevič. 

Dukla Trenčín – MHC Mountfield (Martin) 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly: 39. Gašparovič (Nemec, Bokroš), 58. Nemec (Bokroš), 60. Radivojevič (Nemec) - 2. L.Klíma (T.Klíma, Tupý). Rozhodovali: Bundil – Gajan, Gavalier, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1001 divákov

Hlasy po zápase:
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Hostia do zápasu vstúpili trošku lepšie ako my a dostali sa do vedenia. Naši chlapci bojovali, no stále sa trápime v koncovke. Patrí im vďaka za to, že sa nevzdávali. Sme vďační za tri body, lebo Mountfield bol vyrovnaným súperom. Myslím si, že diváci videli kvalitný hokej, no chýbali mu góly."
Daniel Babka, tréner MHC: "Do zápasu sme vstúpili dobre a ujali sa vedenia. Dostali sme gól v oslabení, potom súper po faule pridal na 2:1. Gól do prázdnej brány to iba zaklincoval. Nemám k tomu čo viac povedať."
 

 

Žilina zaknihovala ďalšiu prehru, brankár Košíc vychytal nulu

 

Rozhodca Müllner dvakrát po sebe v úvode zápasu vylúčil žilinských hráčov. Košičania však ani jednu z dvoch presilových hier nevyužili, pretože Landsman si zastal svoje miesto a všetky pokusy súpera zlikvidoval. Svoju početnú výhodu následne nevyužili ani Žilinčania a na svetelnej tabuli stále svietil bezgólový stav. Do konca tretiny sa toho na ľade veľa neudialo, viac z hry síce mali domáci, ale Melicherčík rovnako ako Landsman chytal spoľahlivo.

V prostrednej časti Košice zvýšili tempo, už v šestnástej sekunde unikol Bartánus a pomedzi Landsmanove betóny otvoril skóre stretnutia. Na druhej strane mohol vyrovnať Kristek, ale po prihrávke Procházku trafil zblízka pravú žrď. V 25. minúte viedli Košice o dva góly, keď po zakončení Jenčíka prepadol puk za chrbát žilinského brankára. V ďalšom priebehu si hostia kontrolovali svoj náskok a na ľade sa veľa nedialo. Domáci mali ideálnu možnosť vrátiť sa do zápasu až v závere tretiny, ale 108 sekúnd dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov nedokázali využiť.

Na začiatku tretej tretiny dostali domáci ďalšiu možnosť presilovky, ani teraz však recept na Melicherčíka nenašli. Odvtedy boli vpredu úplne bezzubí a Košice bez problémov kontrolovali priebeh duelu. Navyše v 54. minúte pridal svoj druhý gól Bartánus a necelé tri minúty pred koncom uzavrel na konečných 4:0 Kolena. Žilina mimo zápasu s dvadsiatkou nevyhrala ani ôsmy zápas v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Góly: 21. M. Bartánus, 25. Jenčík (Hinďoš), 54. M. Bartánus (Hrnka, Štrbák) 58. M. Kolena (A. Jánošík, Philipp). Rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 516 divákov

Hlasy po zápase:
Martin Groma, tréner Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili dobre, kontrolovali sme stredné pásmo a súpera nepúšťali do prečíslenia. Žiaľ, hneď na začiatku druhej tretiny sme dostali z brejku gól po individuálnej chybe. Vzápätí sa súper presadil znova a dostal sa na koňa. Odvtedy hral dobre v defenzíve, prehusťoval stredné pásmo. A v závere po ďalších dvoch našich chybách prikrášlil víťazstvo."
Anton Tomko, tréner Košíc: "My sme sem prišli po náročnej sérii zápasov v úlohe favorita a dokázali sme ju zvládnuť. Vyhrali sme rozdielom štyroch gólov a berieme všetky tri body. Dôležité bolo, že sme za stavu 2:0 ubránili dlhé oslabenie o dvoch hráčov. Teší ma, že sme neinkasovali."

 

 

Gólová nádielka vo Zvolene, domáci zdolali Piešťany po predĺžení

 

Domáci mali od začiatku viacej šancí, ale až v 6. minúte skončil puk v sieti, keď Hraško namieril do otvoreného uhla bránky. Škvaridlo sa ocitol sám pred súperovou bránkou, ale nastrelil len brankára Rybára. V presilovke sa dostal opäť k šanci Škvaridlo, ale pri strele zlomil hokejku.


V druhej tretine sa po chybe domácej obrany dostal k puku Konečný a bezpečne vyrovnal. O dve minúty tečovaný puk získal Hamrák a zvýšil na 2:1. Po tomto góle hostia pridali na dôraze. Po strele Srnca zazvonila tyčka domácej bránky. Hostia zavelili do útoku a Rapáč pridal tretí gól. O dve minúty na dvakrát pretlačil puk do Rybárovej bránky Sikela. Hostia využili prvú presilovku, keď po chybe brankára Šimka skóroval Kutálek.

Hneď v úvode poslednej tretiny Chovan znížil na rozdiel gólu. Vzápätí Brabenec nevyužil veľkú šancu. Zvolenčania mali snahu vyrovnať, ale ani najväčšie šance neskončili v sieti. Kuriózny gól zaznamenal domáci Hebar, keď mal hokejku za chrbátom, ale stačil si ju dať pred seba a vyrovnal. V najväčšom tlaku domácich sa dostal k puku Peško, prihral Tomanovi a ten dostal Piešťany opäť do vedenia. Strelu Juraška od modej čiary tečoval do bránky Puliš. 

V predĺžení sa Puliš preštrikoval cez troch hráčov a sólom zabezpečil Zvolenu víťazstvo.

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 6:5 pp (1:0, 1:4, 3:1 - 1:0)
Góly: 6. Hraško (Brabenec, Puliš), 34. Sikela (Bortňák), 42. Chovan (Hraško, Jurík), 54. Hebar (Chovan), 58. Puliš (Juraško), 64. Puliš - 24. Konečný (Šedivý, Klempa), 26. Hamrák (Peško, Cuník), 32. Rapáč (Hamrák, Peško), 38. Kutálek (Bučka), 57. Toman (Peško). Rozhodovali: Kubuš - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 1:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1117 divákov

Hlasy po zápase:
Josef Turek, tréner Zvolena: "Boli sme na Piešťany pripravení. V zápase padlo veľa gólov, začali sme dobre, ale druhú tretinu sme pokazili. V tretej tretine sme sa nepoložili a v predĺžemí sme to konečne zlomili. Máme sedem zranených hráčov, zápas nás stál veľa síl, hrali sme len na päť bekov."

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Bodovali sme na pôde súpera. Nástup do prvej tretiny bol zlý. V druhej tretine sme to otočili na 2:4 a v tretej tretine niekoľkí hráči zápas pokazili. Nehrali v prospech tímu. Mohli sme získať tri body, mali sme ich na dosah. Musíme sa z tohto poučiť."

 

Barani otočili zápas, Popradu pripravili prvú domácu prehru

 

Prvá tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla. Domáci šli do vedenia už po dvoch minútach. Nenápadnú akciu Popradu potiahol T. Sýkora, obkorčuľoval bránu Wiikmana a sám puk za jeho chrbát i prepasíroval 1:0. Z hostí bol najaktívnejší Kafka, skúšal to individuálne i v kombinácii, ale Kostúra prekonať nedokázal. Barani sa dočkali až pred odchodom na prvú prestávku. Po buly poslal peknú prihrávku na Handlovského z rohu klziska Kafka a prvý menovaný ukážkovo zakončil do pravého horného rohu domácej svätyne - 1:1. 


Druhé dejstvo prinieslo výborný hokej. Do opätovného vedenia šli opäť "kamzíci". Tesne po skončení ich presilovej hry sa stále držali pred Wiikmanom a unavenú obranu Banskej Bystrice potrestal Kroták - 2:1. Hostia sa snažili vyrovnať. Veľmi blízko k tomu bol Kudrna, jeho dorážka do prázdnej bránky ale neplatila. Rozhodca Konc zapískal tesne predtým, keďže nevidel puk, ktorý Kostúrovi prepadol cez výstroj a pomaly sa sunul za bránkovú čiaru. Takmer nemožné zahodil v 32. hosťujúci Matoušek. Po Blockovi ideálnej prihrávke opečiatkoval iba hornú tyč prázdnej bránky Popradu. Zákonite prišiel trest v podobe gólu domácich. V presilovej hre sa presadil Bartečko a bolo 3:1. V závere tretine sa ešte stihli pobiť Preisinger s Paukovček a predčasne putovali pod sprchy.

Vstup do posledného dejstva vyšiel "baranom". Už v 41. znižoval v páde spoza bránky Block, už o tri minúty bolo vyrovnané. Birov nahodený puk od modrej čiary šikovne tečoval Luža - 3:3. Domáca lavička reagovala oddychovým časom, ale ani ten pokoj na hokejky Popradčanov nepriniesol. Dokonalý obrat hostí prišiel v 47. minúte, keď z medzikružia ukážkovo vystrelil Kafka - 3:4. Domáci sa hnali za vyrovnaním a zabúdali na obranu. Jedno z mnohých prečíslení využil v 58. minúte Kudrna a definítvne pochoval domáce nádeje. Barani tak Popradu pripravili prvú domácu prehru v sezóne.

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 3:5 (1:1, 2:0, 0:4)
Góly: 2. Sýkora (Paukovček), 22. Kroták (Matis, Fabian), 34. Bartečko (Sýkora, Kurali) - 18. Handlovský (Kafka), 41. Block, 44. Luža (Biro, Lamper), 47. Kafka (Preisinger, Handlovský), 58. Kudrna (Hudec). Rozhodovali: D. Konc - Korba, Rovenský, vylúčení: 2:3, navyše: Paukovček 5+DKZ - Preisinger 5+10+DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 840 divákov

Hlasy po zápase:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Pre mňa nepochopiteľná tretia tretina. Po 40 minútach sme viedli 3:1, nevidel som dôvody, prečo to tak nemohlo byť aj v tretej tretine. Množstvo prehratých súbojov, prestali sme korčuľovať. Štyri góly v našej sieti, to som ešte v Poprade nezažil."

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: "Videli sme veľmi dobrý zápas. Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej bol Poprad lepší. Hrali presne to, čo sme chceli hrať my. Domáci boli silní v osobných súbojoch. V tretej časti sme stiahli hru na tri útoky, začalo nám to padať a dokázali sme zápas otočiť. Chlapcom chcem poďakovať, vyhrali sme u lídra, čo si ceníme."

 

Skalica prekvapila, v Nitre zvíťazila 2:1

 

Domáci vstúpili do zápasu aktívne a hneď v úvode sa neujal brejk Pupáka ani strela Lelkeša. Ďalšiu veľkú šancu domácich nevyužil v 6. minúte v hre 4 na 4 Lekeš po dobrej prihrávke od Lukáša Nováka. Skalica prvýkrát pohrozila v 8. minúte, kedy domácej obrane unikol Štumpf a otvoril skóre stretnutia. V 10. minúte mali hostia k dispozícii 4 minútovú presilovú hru pri vylúčení Lelkeša avšak stav stretnutia sa nemenil. Nitra v ďalšej časti pôsobila pasívne a v 18tej minúte mohli domáci inkasovať druhýkrát, kedy sa pred Lakosilom ocitol osamotený Stloukal avšak nezakončil ideálne.

V úvode druhej časti hry mal blízko ku gólu Jakub Ručkay po prihrávke od Kováčika spoza bránky. V 25. minúte Romančík podržal svoje mužstvo pri zakončení Tománeka v presilovej hre. V polovici stretnutia mala Nitra možnosť dvojminútovej presilovky 5 na 3 a po biliardovej akcii sa nemýlil Henrich Ručkay a v 31. minúte vyrovnal na 1:1. O tri minúty neskôr bol Štumpf bližšie k puku v rohu klziska, prihral osamotenému Bezúchovi a ten sa pred Lakosilom nemýlil – 2:1. Tesne pred druhou prestávkou mohol vyrovnať Jakub Ručkay ale jeho samostatný únik Romančík zneškodnil. 

Stav stretnutia mohol vyrovnať na začiatku poslednej časti Štefanka, avšak trafil len ležiaceho Romančíka. V 43. minúte Henrich Ručkay strieľal bez prípravy, ale hosťujúci brankár bol pozorný. Na opačnej strane strieľal dvakrát v krátkom časovom slede Vaškovič. V 54. minúte mohol v presilovej hre pridať ďalší gól hostí Bezúch, Lakosil však dobre zasiahol ľavým betónom. Nitra neuspela v záverečnej powerplay, a tak podľahla Skalici 1:2.

HK Nitra – HK 36 Skalica 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 31. H. Ručkay (Tománek, Nádašdi) - 9. Štumpf (Popela), 34. Bezúch (Štumpf, Jurík). Rozhodovali: Orolin – Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 7:8, navyše: Kováčik (Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1678 divákov

Hlasy po zápase:
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Mali sme slabý začiatok stretnutia, dostali sme gól. Hráči riešili situácie presne naopak ako by mali. Sme v hernom kŕči, z ktorého sa musíme dostať iba zlepšenými výkonmi v ďalších zápasoch."
Štefan Mega, tréner Skalice: "My sme do Nitry išli s malou dušičkou a dali sme si za úlohu nedostať gól. Strelili sme prvý gól, čo sa nám už dávno nepodarilo. Prišli vylúčenia, inkasovali sme v početnej nevýhode. Našťastie potom sme dali druhý gól. Výborný výkon podal brankár a chcem hráčom poďakovať za obetavosť. Sme spokojní s výsledkom."
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies