Stíhaného za zločineckú skupinu a dane vzal sudca do väzby

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 08:09 • 2 min
Stíhaného za zločineckú skupinu a dane vzal sudca do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v stredu večer vzal do väzby 47-ročného Petra V. z okresu Topoľčany, stíhaného za založenie, zosnovanie a podporu zločineckej skupiny, daňové zločiny a poškodzovanie spotrebiteľa.

slovakia

left justify in out

Ďalších dvoch obvinených z rovnakých zločinov zo zadržania prepustil. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry i Peter V. podali voči nemu sťažnosť, o ktorej Najvyšší súd SR rozhodne 30. apríla.


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry stíha osemnásť ľudí. Jedenásť z nich obvinil zo zločinu založenia, zosnovania a podpory zločineckej skupiny, zločinu daňového podvodu a zločinu poškodzovania spotrebiteľa a zločinu skrátenia dane a poistného. Skupina obchodovala s rôznym tovarom, predovšetkým s mäsom, ktoré vozili z Maďarska, ale aj z Českej republiky. Zaoberali sa aj stavebnými prácami. Niektoré obchody boli fiktívne, pričom skupina si uplatňovala nadmerné odpočty DPH. Trestná činnosť dosiahla rozsah osem miliónov eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies