Slovensko dostalo od EÚ peniaze na modernizáciu železníc: Vlaky budú jazdiť rekordne rýchlo - 200 km/h

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 14:23 • 2 min
Slovensko dostalo od EÚ peniaze na modernizáciu železníc: Vlaky budú jazdiť rekordne rýchlo - 200 km/h

BRATISLAVA - Trinásť projektov, na ktoré dostaneme pol miliardy eur. To je finančná injekcia, ktorú koncom týždňa schválili členské štáty Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Suverénne najvyšší príspevok poputuje železniciam na modernizáciu trate od hranice s Českom po Bratislavu, píše denník Hospodárske noviny. Denník ďalej informuje, že vlaky by po tejto trati mali jazdiť rýchlosťou 200 km/h.

 

Cestujúcim trať ušetrí desiatky minút. „Celková úspora času v porovnaní so súčasnou vlakovou dopravou by mala dosiahnuť 38 minút,“ napísal komunikačný odbor ministerstva dopravy. Podľa šéfredaktorky Železničnej revue vlaky dnes na tejto trati by mohli chodiť vyššou rýchlosťou: „Trať je dvojkoľajná, elektrifikovaná, maximálna rýchlosť je 140 km/h. Ale na väčšine úsekov sa jazdí pomalšie – 100 až 120 km/h.“

 

Na projekt dostanú železnice 200 miliónov z Nástroja na prepájanie Európy. Modernizácia trate by sa mala dokončiť do roku 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies