Slováci plánujú stráviť na zimnej dovolenke päť dní

NETKY.SK • 2 Január 2017, 13:17 • 2 min
Slováci plánujú stráviť na zimnej dovolenke päť dní

BRATISLAVA- Päť dní - toľko sa chystajú stráviť na dovolenke počas zimy Slováci. Za oddychom plánuje vycestovať 63 % ľudí, pritom väčšina, čiže 68 % z nich chce ostať na Slovensku. Do zahraničia sa chystá 26 % Slovákov a oddych v teple v exotických krajinách plánuje 7 % ľudí.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre Poštovú banku spracovala agentúra 2muse. Ukázal tiež, že Slováci sú šetrný národ a pre dovolenku sa nezadlžujú. Približne 63 % ľudí si na dovolenku peniaze priebežne odkladá, a tak je pre väčšinu, čiže 90 % ľudí preferovaným spôsobom financovania oddychu použitie vlastných prostriedkov.

 

"Dovolenka býva pre Slovákov častým dôvodom sporenia," doplnila Martina Zrníková z Poštovej banky. Aj keď je podľa prieskumu pre 56 % ľudí najdôležitejším faktorom rozhodovania sa o dovolenke cena, pri výbere konkrétnej destinácie zohrávajú úlohu aj ponuka a dostupnosť aktivít, ktorým sa chcú dovolenkári venovať, tiež referencie známych či vlastné pozitívne skúsenosti.

 

Na zimný oddych doma alebo v zahraničí plánuje väčšina opýtaných minúť do 400 eur. Najvyhľadávanejšie dovolenkové aktivity v zime sú pre Slovákov predovšetkým wellness a kúpele, nasleduje trávenie času s rodinou, pobyt v prírode, lyžovanie a turistika.

 

Financie, respektíve ich nedostatok, je zároveň aj najčastejším dôvodom, prečo ľudia na dovolenku necestujú. V prieskume sa tak vyjadrilo 71 % opýtaných.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies