Slováci majú najväčší strach z rastu cien!

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 16:42 • 2 min
Slováci majú najväčší strach z rastu cien!

BRATISLAVA – Slováci majú najväčší strach z rastu cien potravín. Vyplýva to z prieskumu agentúry YouGov, materskej spoločnosti Provident Financial, ktorý uskutočnila medzi zákazníkmi v Európe a Mexiku.

slovakia

left justify in out

Prieskum ukázal, že ľudia majú najväčší strach z vysokých životných nákladov. Najväčší strach z rastúcich cien na živobytie pritom majú Maďari, ktorí v prieskume tvorili až 80 %. Približne 43 % Slovákov sa zasa najviac bojí rastu cien v obchodoch, takmer polovicu opýtaných Rumunov zasa trápia zvýšené náklady na verejné služby. V Mexiku prevládal strach z krimininality v mieste bydliska až u tretiny ľudí.

„Je jasné, že veľa domácich rozpočtov je pod neustálym tlakom a preto adekvátne znížili svoje výdavky. Je potrebné zdôrazniť, že výdavky sú obmedzované hlavne čo sa týka luxusných vecí a nie základných potrieb, čo naznačuje, že mnohí naši zákazníci sú vo svojich rozhodnutiach rozumní a racionálni", tvrdí Karin Raková, riaditeľka právneho oddelenia spoločnosti Provident Financial.

Ľudia podľa prieskumu najviac šetria na spoločenskom živote, menej míňajú aj na zariadenie svojich domácností a dokonca sú ochotní vzdať sa aj dovolenky v zahraničí. Prieskum však ukázal aj to, že niektorí zákazníci Providentu znížili aj výdavky na nákupy kvalitných potravín, náklady na kúrenie. Výdavky na vzdelanie a zdravotnú starostlivosť sú naďalej oblasťami, ktoré sú najmenej ovplyvnené zníženou ochotou zákazníkov míňať peniaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies