SEREĎ: Chcú živú reťaz z ľudí a kníh

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 08:55 • 2 min
SEREĎ: Chcú živú reťaz z ľudí a kníh

SEREĎ: Chcú živú reťaz z ľudí a kníh

slovakia

left justify in out

Živú reťaz z ľudí a kníh chcú vytvoriť v Mestskom parku v Seredi študenti a pedagógovia miestnej Obchodnej akadémie počas Knižných hodov. Inšpirovalo ich k tomu tohtoročné motto podujatia Kniha je ohnivkom živej reťaze, kniha je mostom ku vzťahom. Preto pozývajú aj verejnosť, aby 21. júna prišla o 9. hodine do parku a pripojila sa.
      Reťaz v tieni vysokých stromov vznikne podľa ich predstáv tak, že každý účastník si svoju obľúbenú knihu chytí do ľavej ruky, ktorá je blízko srdca a pravou chytí knihu ďalšieho účastníka. Takto vytvoria živú reťaz ľudí, ktorých spájajú knihy. Ak by sa podarilo, radi by sa touto aktivitou zapísali do knihy slovenských rekordov.
      Súčasťou už 5. Knižných hodov v Seredi je aj literárna súťaž na tému Kniha – súčasť môjho života a Knižné hody – letné duchovné hodovanie. Jej cieľom je rozvíjať mladé talenty a prezentovať tvorbu zrelých tvorcov. Výsledky budú vyhlasovať 22. júna v Dome kultúry.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies