Sarajevo nezobralo trénera Petroviča pre pochybnú vojenskú minulosť

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 14:58 • 2 min
Sarajevo nezobralo trénera Petroviča pre pochybnú vojenskú minulosť

BELEHRAD - Bosniansky futbalový klub FK Sarajevo neuzavrel napriek vopred dohodnutým formalitám kontrakt s trénerom Ljupkom Petrovičom. Dôvodom boli medializované vojnové fotografie, na ktorých sa objavil spoločne so šéfom srbského vojenského podsvetia Željkom Raznatovičom.

slovakia

left justify in out

Staré fotky zverejnili lokálne bosnianske médiá len niekoľko hodín pred podpisom zmluvy. Petrovič stál na nich vo vojenskej uniforme pred Raznatovičom, v ruke držal zbraň a obaja sa usmievali. Súdny tribunál OSN obvinil "Arkana", ako Razanoviča prezývali, z vojenských zločinov počas vojny v Bosne v rokoch 1992 - 1995. V roku 2000 bol Razanovič zavraždený. 

 

"Moje svedomie je čisté. Nikdy som nestrieľal zo zbrane," bráni sa podľa agentúry dpa tréner Petrovič, ktorý však rozhodnutie vedenia FK Sarajevo o nepodpísaní spolupráce prijal. Mužstvo z hlavného mesta Bosny a Hercegoviny tak povedie Dzenan Uščuplič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies