Samsung očakáva pokles predaja a nižšie ceny LCD televízorov

NETKY.SK • 4 Október 2010, 12:05 • 2 min
Samsung očakáva pokles predaja a nižšie ceny LCD televízorov

Samsung očakáva pokles predaja a nižšie ceny LCD televízorov

slovakia

left justify in out

img

Juhokórejská elektrotechnická spoločnosť Samsung Electronics očakáva, že globálny dopyt a ceny televízorov s LCD obrazovkou budú po slabom treťom kvartáli stagnovať aj v posledných troch mesiacoch roka. Ceny LCD televízorov v treťom kvartáli klesli a tlak na znižovanie cien sa následne vystupňoval, čo podľa spoločnosti súvisí so slabým dopytom v Európe. "Trh dosiahol dno a zostane tam aj v štvrtom kvartáli," uviedol v pondelok Chang Wonkie, prezident divízie LCD v spoločnosti Samsung.

Podľa správy banky Citigroup sa divízia LCD Samsungu po ziskovom tretom štvrťroku prepadne v štvrtom kvartáli do straty. Analytici to zdôvodňujú tlakom na pokles cien zo strany výrobcov televízorov pred koncoročnými kampaňami na podporu predaja.

Spoločnosť Samsung Electronics Slovakia, s.r.o. pôsobí na Slovensku od roku 2002. Činnosť spoločnosti je zameraná na výrobu LCD a LED televízorov, LCD monitorov, HDD a Blu-ray prehrávačov a satelitných prijímačov. Samsung v Galante zamestnáva takmer 3 tis. zamestnancov a výškou svojich tržieb sa radí k trom najväčším nefinančným podnikom Slovenska. Počas niekoľkých rokov sa galantský výrobný závod stal najväčším výrobným závodom spoločnosti Samsung v rámci Európy.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies