Rusi odhalili bunku, ktorá plánovala útoky podľa parížskeho scenára

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 07:26 • 2 min
Rusi odhalili bunku, ktorá plánovala útoky podľa parížskeho scenára

MOSKVA - Ruská tajná služba rozložila skupinu, ktorá pracovala na príprave útokov na veľké ruské mestá podľa scenára parížskych teroristických atentátov. Oznámil to dnes riaditeľ ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandr Bortnikov, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bortnikov doplnil, že skupinu odhalili vo februári v spolupráci s kazašskou bezpečnostnou službou. Pozatýkaní členovia tejto bunky mali podľa neho v pláne vykonať teroristické útoky "podľa parížskeho scenára" a následne mali v úmysle odcestovať do Sýrie, aby sa tam pridali do radov bojovníkov militantnej skupiny Islamský štát (IS). Počet zatknutých podozrivých či ďalšie podrobnosti o operácii Bortnikov neposkytol.

 

Rusko podniká v Sýrii letecké útoky zamerané na likvidáciu pozícií a základní IS.

 

Pri teroristických útokoch v Paríži zomrelo vlani v novembri 130 ľudí a stovky utrpeli zranenia. Väčšina obetí boli rukojemníci z hudobného klubu Bataclan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies