Rozbili sme pašerácky gang, ktorý zotročoval Pakistancov v EÚ

NETKY.SK • 3 November 2015, 18:41 • 2 min
Rozbili sme pašerácky gang, ktorý zotročoval Pakistancov v EÚ

BERLÍN - Európsky policajný úrad Europol dnes informoval, že koncom októbra zatkli v Španielsku a Poľsku 29 ľudí v rámci zásahu proti pašerákom ľudí zameraných na Pakistancov.

slovakia

left justify in out

Dopravovali ich ilegálne do Európskej únie, kde ich nútili pracovať v otrockých podmienkach v reštauráciách pripravujúcich kebab, uviedla agentúra DPA.

Podľa Europolu pakistanský gang organizoval dopravu záujemcov do EÚ cez Stredozemné more z pobrežia Líbye alebo Turecka, často na lodiach nevhodných na takúto plavbu. Po príchode do EÚ boli nútení pripravovať v reštauráciách kebab, aby si odpracovali náklady na svoju dopravu a výrobu sfalšovaných dokumentov, ktoré dostali, vo výške 14.000 eur na osobu. Nedostávali žiadnu mzdu, nemali žiadne voľno ani sociálne zabezpečenie a museli pracovať dlhé hodiny za otrockých podmienok, dodal Europol.

 

Podozrivých zatkli v dňoch 24.-25. októbra v reštauráciách a domoch v Poľsku a Španielsku.

 

Europol pripisuje uvedenej sieti pašerákov aj plavbu, o ktorej informovali médiá v auguste. V podpalubí trajektu, ktorý sa dostal do problémov neďaleko pobrežia Líbye, sa vtedy udusilo výfukovými plynmi z áut vyše 40 ukrytých ľudí. Talianske námorníctvo zachránilo z paluby zvyšných 300 až 400 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies