Programové vyhlásenie vlády sa dostane na rokovanie do 2. mája

NETKY.SK • 11 Apríl 2012, 11:24 • 2 min
Programové vyhlásenie vlády  sa dostane na rokovanie do 2. mája

Programové vyhlásenie vlády sa dostane na rokovanie do 2. mája - Politika Premiér Robert Fico má do 2.

slovakia

left justify in out

Premiér Robert Fico má do 2. mája predložiť na rokovanie vlády SR návrh programového vyhlásenia. Takýto postup dnes odobril jeho kabinet.
      Ministri do 16. apríla prerokujú so sociálnymi partnermi námety a pripomienky k východiskám programového vyhlásenia a do 17. apríla vypracujú a predložia návrhy za svoje rezorty. Z nich poradný tím predsedu vlády dopracuje jeho definitívnu podobu.
      Východiskovým materiálom pre spracovanie dokumentu je programové zameranie, s ktorým Smer-SD išiel do marcových parlamentných volieb. Na prvom rokovaní (28.3.) za okrúhlym sa dohodlo so sociálnymi partnermi, vedeckou, akademickou obcou a najväčšími cirkvami na spolupráci pri jeho tvorbe. "Ich stanoviská a námety preto vláda považuje za relevantný základ na rokovania s ministrami," uvádza sa v dnešnom návrhu uznesenia.
      Podľa Ústavy SR je vláda povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval členov nového kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) v stredu 4. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies