Prieskum: Slovenskí politici nie sú dostatočne profesionálni

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 16:01 • 2 min
Prieskum: Slovenskí politici nie sú dostatočne profesionálni

BRATISLAVA - Slovenskí politici nie sú dostatočne profesionálne a odborne pripravení na výkon svojej funkcie. Myslí si to 73 percent opýtaných, ktorých mienku zisťovala v telefonickom prieskume agentúra Polis Slovakia pre televíziu TA3.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA poskytol výsledky prieskumu šéf Polisu Ján Baránek. Skoro 18 percent opýtaných verí, že slovenskí politici sú profesionáli, zvyšok sa nevedel vyjadriť. Najprofesionálnejší politici sú podľa 33,6 percenta opýtaných v strane Smer-SD, podľa 19,9 percenta v KDH a 18,6 percenta je presvedčených, že v strane SDKÚ-DS. To, že ani jedna strana nemá vo svojich radoch odborníkov, si myslí 21,5 percenta opýtaných.

Smer-SD dokáže podľa najviac opýtaných riešiť problémy Slovenska v kríze, konkrétne si to myslí 28,7 percenta z opýtaných. Schopnostiam SDKÚ-DS verí v tejto oblasti 15,3 percenta a kresťanským demokratom 10,7 percenta opýtaných. Že problémy nedokáže riešiť ani jedna zo strán si myslí 26,1 percenta respondentov. 

Ľudia sa tiež vyjadrovali k tomu, kto svoju prácu zvláda lepšie - či parlamentní, alebo komunálni politici. Víťazstvo z tohto boja si odniesli komunálni politici, za ich schopnosti sa vyjadrilo 37,8 percenta opýtaných. 

Prieskum sa uskutočnil na vzorke 1 223 respondentov starších ako 18 rokov v dňoch 24. až 30. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies