Pri západnom pobreží Grónska našli 4 telá, neznáme plavidlo predtým vyslalo SOS

NETKY.SK • 27 August 2014, 18:31 • 2 min
Pri západnom pobreží Grónska našli 4 telá, neznáme plavidlo predtým vyslalo SOS

ŠTOKHOLM - Štyroch mŕtvych ľudí našli dnes pri pobreží západného Grónska, deň po tom, ako neidentifikované plavidlo vyslalo v tejto oblasti tiesňové volanie. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Telá našli na brehu ostrova Appat v západnom grónskom zálive Disko.
     

Pátracia operácia stále pokračuje, ale polícia nemá žiadne informácie o druhu plavidla, ktoré vyslalo núdzový signál, ani tom, či sa na palube nachádzali aj iní ľudia.
     

"Nejde o výletnú loď - keby bola, mali by sme lepšiu komunikáciu," uviedol telefonicky pre DPA zástupca policajného šéfa Morten Nielsen.
     

Pátranie sa rozbehlo na základe signálu Mayday, volania o pomoc, že plavidlo sa potápa, ktorý zachytila v utorok neskoro večer pobrežná rádiotelegrafická stanica Aasiaat, ktorá monitoruje rádiovú komunikáciu.
     

"Počasie bolo dosť zlé, fúkal vietor a pršalo," charakterizoval utorkové poveternostné podmienky policajný predstaviteľ.
     

Do vzduchu vzlietol záchranný vrtuľník a pátral až do zotmenia. Keď dnes pátranie pokračovalo, posádka zbadala telá, ktoré potom previezli do grónskeho mesta Ilulissat na identifikáciu.
     

Polícia uviedla, že podľa jej predpokladov pochádzali štyri obete z plavidla, ktoré vyslalo signál volania o pomoc. Okrem vrtuľníka sa na pátraní zúčastnili aj miestne člny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies