Prevoz bryndze či tvarohu v príručnej batožine je obmedzený

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 08:13 • 2 min
Prevoz bryndze či tvarohu v príručnej batožine je obmedzený

Prevoz bryndze či tvarohu v príručnej batožine je obmedzený - Radíme Prísne pravidlá na prenos vybraných látok v príručnej batožine počas letu sa týkajú aj bryndze, tvarohu, rybacej tresky či látok podobnej konzistencie. Ako pre TASR vysvetľuje hovorkyňa

slovakia

left justify in out

img

Prísne pravidlá na prenos vybraných látok v príručnej batožine počas letu sa týkajú aj bryndze, tvarohu, rybacej tresky či látok podobnej konzistencie. Ako pre TASR vysvetľuje hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická, ich prevoz je možný iba predpísaným spôsobom.

Takýto typ potravín je nutné zabaliť do samostatnej nádoby, pričom je potrebné myslieť aj na maximálne povolené množstvo na jedno balenie - 100 mililitrov, prípadne gramov. "Potraviny musia byť umiestnené oddelene v priehľadnom, uzatvárateľnom vrecku a deklarované pred detekčnou kontrolou," upozorňuje.

Madunická dodáva, že na letiskách stále platia prísne pravidlá na prepravu tekutín, aerosólov i gélov v príručnej batožine. Rovnako do vyhradených bezpečnostných priestorov a na palubu lietadla nesmie cestujúci vnášať strelné zbrane, výbušné látky, ostré alebo tupé predmety, ktoré sú schopné spôsobiť vážne zranenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies