Premiér Sobotka chce zmeniť vládu aj svoj tím, potrebuje novú krv

NETKY.SK • 4 November 2016, 15:41 • 2 min
Premiér Sobotka chce zmeniť vládu aj svoj tím, potrebuje novú krv

PRAHA - Neúspech ČSSD v krajských a senátnych voľbách ovplyvní aj zloženie vedenia strany a ministrov za sociálnu demokraciu. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) to oznámil spolustraníkom v liste s dnešným dátumom, ktorý má k dispozícii denník Právo. Informoval o tom aj spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Sobotka v liste členom ČSSD napísal, že ako predseda strany cíti v súčasnosti "zodpovednosť nielen pomenovať faktory neúspechu, ale takisto aktívne postaviť piliere cesty zmeny, prísť s opatreniami a iniciatívami, ktoré nám pomôžu u verejnosti a voličov dosiahnuť lepšie volebné výsledky a ktoré nám umožnia ďalej realizovať sociálnodemokratickú politiku na čo najširšej úrovni".

 

Premiér dodal, že na to, aby mohli všetko zvládnuť tento a budúci rok, potrebuje strana "novú krv".

 

"Preto som sa rozhodol, že obmením svoj tím. A to tak na úrovni vlády, ako aj v štruktúrach strany. Niektorí kolegovia sú unavení a potrebujú vystriedať," vysvetlil Sobotka, ale neuviedol, koho sa výmena bude týkať. Konkrétne mená oznámi v priebehu nasledujúceho mesiaca.

 

Vo vláde je za ČSSD sedem ministrov: rezort práce a sociálnych vecí vedie Michaela Marksová, na čele ministerstva zahraničných vecí stojí Lubomír Zaorálek, školstvo riadi Kateřina Valachová, ministrom vnútra je Milan Chovanec, ministrom priemyslu Jan Mládek, ministrom ľudských práv Jiří Dienstbier a ministrom zdravotníctva Svatopluk Němeček.

 

V sociálnej demokracii sa v zákulisí hovorí o nespokojnosti s výkonom práce a politikou Dienstbiera. Niektorí členovia ČSSD kritizujú aj Marksovú, ktorá údajne nedokáže dostatočne prezentovať úspechy v rezorte.

 

Nedávno ponúkal premiérovi svoju demisiu minister Mládek za to, že bol neúspešný vo voľbách do českého Senátu. Sobotka však jeho rezignáciu neprijal, pripomenul portál Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies