Powell ani Simpsonová nemyslia na odchod zo scény

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 14:00 • 2 min
Powell ani Simpsonová nemyslia na odchod zo scény

KINGSTON - Dvojica jamajských šprintérov Asafa Powell, Sherone Simpsonová stále nevie, aké následky bude mať pred nich nepriaznivý výsledok antidopingovej kontroly z júnovej národnej kvalifikácie na majstrovstvá sveta do Moskvy. Jedno je však isté, zatiaľ sú odhodlaní pokračovať v kariére.

slovakia

left justify in out

"Nikdy som nepovedal, že končím. Pokračujem v príprave. Tento rok je už asi stratený, ale stále tvrdo pracujem, trénujem, každý deň som v telocvični," povedal bývalý svetový rekordér na 100 m Powell. Rovnako ako Simpsonová čaká na výsledok analýzy kontrolnej B-vzorky a následné nezávislé vyšetrovanie. V Kingstone im našli v tele zakázaný stimulant oxilofrín. Pre zastavenú činnosť je vylúčená ich účasť na augustových MS.

"Koniec kariéry neprichádza do úvahy. Stále som dosť mladá, mám pred sebou niekoľko rokov. Budem pokračovať," pridala sa 28-ročná Simpsonová, ktorá v kvalifikácii obsadila druhú priečku na 100 aj 200 m.

Agent oboch atlétov Paul Doyle sa usiloval zvaliť zodpovednosť za aféru na kanadského fyzioterapeuta Chrisa Xeureba, ktorý však odmietol rolu obetného baránka. "Nechceme nikoho obviňovať. Pýtali sa nás, či berieme nejaké výživové doplnky, museli sme povedať, odkiaľ ich máme," dodala Simpsonová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies