Polícia zaistila a obvinila 12 osôb, ktoré kradli naftu z lodí na Dunaji

NETKY.SK • 12 November 2013, 15:10 • 2 min
Polícia zaistila a obvinila 12 osôb, ktoré kradli naftu z lodí na Dunaji

BRATISLAVA - Dvanásť osôb zaistila a obvinila slovenská polícia z krádeže pohonných hmôt z lodí v bratislavskom nákladnom prístave.

slovakia

left justify in out

Konkrétne sa skupina dopúšťala krádeže červenej nafty a spôsobila škodu minimálne 24.000 eur, informoval dnes na brífingu prezident Policajného zboru (PZ) SR Tibor Gašpar. Medzi obvinenými je aj jeden príslušník polície, strážnik a výkonný riaditeľ súkromnej bezpečnostnej služby a aj colný referent. Skupina fungovala približne rok. "Škoda nie je konečná," povedal Gašpar. 

Na zaistení páchateľov sa podieľalo 150 príslušníkov rozličných zložiek a osem colníkov. Polícia vykonala 13 domových prehliadok, sedem prehliadok nebytových priestorov a tri prehliadky lodí. Kriminalisti zaistili 55 kusov kanistrov obsahujúcich červenú naftu, autá a hotovosť 120.000 eur a 8000 USD, ako aj ďalší dôkazný materiál.

"Členovia posádok minimálne troch lodí poskytovali informácie, kedy bude príhodná chvíľa na prečerpanie nafty. Ďalšia skupina zabezpečovala autá, do ktorých sa prečerpávala nafta," povedal policajný prezident. Automobily potom smerovali do garáží v Bratislave. V skupine pôsobili aj kapitáni lodí.

Akcia proti gangu prebehla 7. novembra pod názvom Dallas, na druhý deň polícia vzniesla obvinenia. Príslušný súd zobral dnes do väzby osem z obvinených. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od troch do desiatich rokov, dodal prezident PZ SR Gašpar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies