Polícia prepustila poslanca Hlinu, obvinený je z dvoch trestných činov

NETKY.SK • 4 September 2015, 09:33 • 2 min
Polícia prepustila poslanca Hlinu, obvinený je z dvoch trestných činov

BRATISLAVA – Polícia obvinila poslanca Alojza Hlinu (KDH) z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu a nebytového priestoru v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody. Z polície odišiel vo štvrtok (3.8.) okolo 20.00 h. Pre TASR to povedal poslanec Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

Pri týchto trestných činoch je trestná sadzba do jedného roka, resp. šesť mesiacov až tri roky. „Obvinenie považujem za absurdné,“ uviedol poslanec pre TASR. Podrobnejšie informácie chce poskytnúť na dnešnom brífingu.

 

 

 

Alojza Hlinu polícia zadržala vo štvrtok po tom, ako na Obchodnej ulici v Bratislave zamuroval vchod do pobočky nebankovej spoločnosti Pohotovosť. Firma totiž podľa neho nemá oprávnenie poskytovať nové spotrebiteľské úvery, keďže na to doteraz nezískala licenciu od Národnej banky Slovenska (NBS).

 

Zákrok polície voči poslancovi Alojzovi Hlina bol podľa jeho obhajcu Rastislava Kaššáka nezákonný a vrcholne brutálny, pričom došlo k porušeniu viacerých ustanovení zákona. Poslanec sa podľa neho žiadneho trestného činu nedopustil, nakoľko postupoval v zmysle inštitútu krajnej núdze.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies