Poisťovňa Lloyd's zúžila výber lokality pre centrálu v EÚ na dve mestá

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 14:30 • 2 min
Poisťovňa Lloyd's zúžila výber lokality pre centrálu v EÚ na dve mestá

LONDÝN - Britská poisťovňa Lloyd's of London si tento týždeň vyberie mesto svojej budúcej európskej centrály. Rozhoduje sa už len medzi Bruselom a Luxemburgom, aj keď bol pôvodne za jej favorita považovaný Dublin. Uviedli to tri zdroje oboznámené so situáciou.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa Lloyd's spomedzi významných britských firiem najhlasnejšie hovorí o potrebe mať pobočku v Európskej únii (EÚ), aby po brexite nestratila prístup na jednotný trh.

 

Svoje rozhodnutie zverejní po zasadaní predstavenstva v stredu 29. marca, teda v ten istý deň, keď britská premiérka Theresa Mayová aktivuje článok 50 Lisabonskej zmluvy a odštartuje tak proces odchodu Británie z EÚ.

 

Lloyd's mala na zozname lokalít vhodných pre vybudovanie európskej centrály pôvodne šesť miest. Okrem Bruselu, Luxemburgu aj Dublin, Frankfurt nad Mohanom, Paríž a Vallettu na Malte. Postupne však poisťovňa výber zúžila na dve mestá.

 

Lloyd's však podľa zdrojov zrejme presunie do centrály v EÚ skôr len desiatky, a nie stovky ľudí. Výberom lokality môže ale ovplyvniť plány ďalších poisťovní. Riaditeľ jednej z nich, ktorý tiež nechcel byť menovaný, uviedol, že rozhodnutie veľkých poisťovacích kolosov sa opiera o dôkladne analýzy a z toho môžu ťažiť aj menšie poisťovne.

 

Medzi faktory, ktoré ovplyvňujú výber konečnej lokality, patria napríklad daň, regulácie či blízkosť klientov. A tiež faktory súvisiace skôr so zamestnancami, ako je prítomnosť medzinárodných škôl pre ich deti, ale aj dostatok dobrých reštaurácií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies