Phil Collins odovzdal Texasu svoju zbierku predmetov z bitky o Alamo

NETKY.SK • 29 Október 2014, 08:05 • 2 min
Phil Collins odovzdal Texasu svoju zbierku predmetov z bitky o Alamo

SAN ANTONIO - Britský popový spevák Phil Collins odovzdal svoju zbierku predmetov spätých s bitkou o Alamo a Texaskou revolúciou americkému štátu Texas. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Collinsova kolekcia je považovaná za najväčšiu súkromnú zbierku artefaktov z Alama. Medzi predmetmi je aj lemovaný kožený vačok a zbraň hrdinu Davyho Croketta, ako aj legendárny nôž Jima Bowieho.
      

Slávny spevák a bubeník žartom vyhlásil, že minul všetky peniaze, ktoré zarobil hudbou, na predmety vzťahujúce sa k bitke, ku ktorej došlo v roku 1836. Texas sa rok predtým odtrhol od Mexika. Bitka o Alamo bola jednou z najvýznamnejších bitiek Texaskej revolúcie.      

 

Približne 2400 mexických vojakov obliehalo pevnosť Alamo, ktorú bránilo približne 200 Texasanov. Mexičanom sa podarilo pevnosť dobyť za cenu vysokých strát.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies