Padajúci strom zasiahol robotníka: Z jeho smrti obvinili pilčíka

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 09:41 • 2 min
Padajúci strom zasiahol robotníka: Z jeho smrti obvinili pilčíka

KROMPACHY – Zo smrti mladého robotníka, ktorého pred necelým mesiacom zasiahol strom v lesnom poraste zvanom Rybník, nachádzajúcom sa v katastrálnom území mesta Krompachy, polícia obvinila 53-ročného pilčíka.

slovakia

left justify in out

Košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó informoval, že obvinený počas vykonávaných lesných prác s platným povolením na prípravu drevnej hmoty v samovýrobe, neprekontroloval pred hlavným rezom píleného stromu, či sa v priestore pádu stromu nenachádza nejaká osoba.
      

"Zároveň nepostavil na určité miesto náležite poučenú zodpovednú osobu ani hliadku na zaistenie priestoru a strom zrezal bez potrebnej odbornej kvalifikácie. Takto porušil bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v ťažbe, sústreďovaní, odvoze a manipulácii dreva podľa príslušných zákonných ustanovení," objasnil hovorca. 
      

Usmrtený muž sa nachádzal v priestore ohrozenom pádom stromu, v dôsledku čoho utrpel zranenia hlavy a hrudníka. Pri prevoze do nemocnice 29-ročný Krompašan 24. apríla zomrel. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies