Oddelenie paliatívnej medicíny venovalo koncert príbuzným svojich pacientov.

NETKY.SK • 14 Február 2023, 16:30 • 2 min
Oddelenie paliatívnej medicíny venovalo koncert príbuzným svojich pacientov.

Bratislava - Oddelenie paliatívnej medicíny v Národnom onkologickom ústave v Bratislave zorganizoval spomienkový koncert pre príbuzných svojich pacientov. Koncert sa konal v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca za účasti výnimočných umelcov.

slovakia

left justify in out

Podujatie Zdieľame si chýbanie, ktoré sa konalo koncom minulého týždňa v bratislavskom Primaciálnom paláci, obnovilo po troch rokoch tradíciu spoločného stretávania sa. "Zmierniť utrpenie je našou prácou, (...) ktorá sa načas spojila aj s osobným životom príbuzných pacientov, ktorí boli v našej starostlivosti," uviedla primárka oddelenia paliatívnej medicíny Andrea Škripeková. „Dôvera je to, že budete vedieť, že ten druhý vždy bude konať vo vašom záujme. Takto sa cítim voči môjmu tímu, ktorý vediem a tak chcem, aby ste sa cítili aj vy. Sme tu v záujme pacienta. To je dôvera“, týmito slovami sa vrúcne prihovorila pozostalým Andrea Škripeková, primárka Oddelenia paliatívnej medicíny. Oddelenie paliatívnej medicíny v NOÚ poskytuje komplexnú akútnu ambulantnú a lôžkovú starostlivosť o nevyliečiteľne chorých pacientov. Ročne pomáha viac ako 600 hospitalizovaným onkologickým pacientom. Cieľom paliatívnej medicíny je zvládnuť ťažkosti spojené s chorobou v čase, keď už nie je medicínsky možné vyliečiť ju. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies