Občianstvo v tichomorskom štáte Vanuatu za 42 Bitcoinov

NETKY.SK • 10 Október 2017, 17:00 • 2 min
Občianstvo v tichomorskom štáte Vanuatu za 42 Bitcoinov

PORT VILA - Tichomorská ostrovná krajina Vanuatu sa stala prvou krajinou na svete, ktorá prijala virtuálnu menu pre svoj program občianstva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informačné centrum Vanuatu (VIC) oznámilo, že program podpory rozvoja (DSP) umožní cudzincom získať vanuatské občianstvo za jednorazovú platbu vo výške 200.000 USD, alebo ekvivalent tejto sumy v Bitcoinoch. Pri súčasnom výmennom kurze by to bolo 41,45 BTC.

Všetky bitcoinové transakcie za vanuatské občianstvo sa budú vykonávať prostredníctvom austrálskej burzy kryptomien, ktorá spĺňa požiadavky vyplývajúce z austrálskych finančných predpisov.

Vanuatu je členom Commonwealthu a občianstvo tejto krajiny umožňuje bezvízové cestovanie do 113 krajín sveta vrátane štátov EÚ, Ruska a Spojeného kráľovstva. Krajina tiež propaguje daňové a investičné stimuly ako súčasť výzvy na získanie občianstva v tejto krajine.

 

img

Cena Bitcoinu dosiahla 2. septembra 5.013 dolárov, ale následne kvôli niekoľkým súbežným faktorom klesla až na úroveň 2.946 USD. Odvtedy sa však táto kryptomena zotavila a v čase písania tohto článku (10.10.2017 15:59) sa obchoduje na úrovni 4.828,36 USD a celková trhová kapitalizácia presiahla 80 miliárd dolárov!

Dopyt po takejto migrácii stimuluje niektoré vlády, aby ponúkala víza alebo občianstvo ľuďom, ktorí investujú do nehnuteľností alebo miestneho obchodu. Tento dopyt naďalej rastie v dôsledku celosvetovej neistoty, ktorú spôsobuje najmä prisťahovalectvo z krajín Afriky.

 

img

 

Takýto program však nie je žiadnou novinkou a ponúka ho niekoľko krajín sveta. Jednou z nich je aj Thajsko, ktoré ponúka rezidenčné víza bohatým zahraničným občanom. Týmto ľuďom stačí približne 3.000 dolárov ročne, aby žili v krajine bez obmedzení. Thajská vláda ponúka niekoľko balíčkov, pričom najdrahší z nich je "Elite Ultimate Privilege", ktorý stojí 60.000 dolárov za 20 rokov pobytu, vrátane 600 dolárového ročného členského poplatku. Cena zahŕňa štátny sponzorský program, ktorý oprávňuje členov na VIP prístup k vládnym agentúram zaoberajúcim sa imigráciou, vodičskými preukazmi a pracovnými povoleniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies