Obávaný vrah ukončil svoj život v cele

NETKY.SK • 28 September 2010, 06:56 • 2 min
Obávaný vrah ukončil svoj život v cele

Obávaný vrah ukončil svoj život v cele

slovakia

left justify in out

img

Na doživotie odsúdený český vrah Viktor Kalivoda, ktorý v roku 2005 bezdôvodne zastrelil troch ľudí, spáchal vo svojej cele samovraždu. Ako informovala TV Nova, 33-ročný Kalivoda si siahol na život v nedeľu vo väzení Valdice. Prípad vyšetruje kriminálna polícia.
      Kalivodov prípad v októbri 2005 zamestnal kriminalistov a následne verejnosť šokoval. Vzdelaný mladý muž totiž 13. októbra v lese neďaleko Brna svojou legálne vlastnenou zbraňou výstrelmi do hlavy a hrudníka bezdôvodne zastrelil starší manželský pár, a 16. októbra, opäť v lese, ale neďaleko stredočeského Kladna, zastrelil muža, ktorý bol na prechádzke so svojim psom. Do nešťastníka vystrieľal šesť nábojov.
      Polícia vraha vypátrala vďaka tomu, že jeho zbraň bola registrovaná. Kalivoda, ktorý dostal prezývku "lesný vrah", vraždil bez motívu, iba z vlastnej frustrácie. Kriminalistom sa priznal, že uvažoval aj o vraždení v pražskom metre. Súd poslal Viktora Kalivodu do väzenia na doživotie, čo v júni 2006 potvrdil aj odvolací Vrchný súd v Prahe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies