Obama: USA a spojenci zasahujú proti Islamskému štátu ako nikdy predtým

NETKY.SK • 15 December 2015, 08:09 • 2 min
Obama: USA a spojenci zasahujú proti Islamskému štátu ako nikdy predtým

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes povedal, že armáda USA a spojenecké sily zasahujú ciele Islamského štátu (IS) ako nikdy predtým. V novembri uskutočnili viac leteckých útokov proti IS než v ktoromkoľvek z predchádzajúcich mesiacov.

slovakia

left justify in out

Američanmi vedená koalícia v uplynulých týždňoch zabila celý rad vedúcich predstaviteľov IS a zaútočila na ropné zariadenia, ktoré mali pod kontrolou. Americká stratégia, ako vypátrať a zničiť vodcov IS a zastaviť financovanie a propagandu tejto organizácie, prináša podľa Obamu výsledky. Militanti IS stratili veľké územia, ktoré kedysi mali pod kontrolou v Iraku a Sýrii, informovala agentúra Reuters.

 

Obama hovoril na tlačovom brífingu po stretnutí s národným bezpečnostným tímom na ministerstve obrany. Jeho zriedkavé stretnutie s tímom mimo Biely dom je podľa agentúry AP súčasťou cielenej kampane, ktorá má zbaviť Američanov strachu z terorizmu na domácej pôde po útoku v Kalifornii a pred nadchádzajúcimi sviatkami.

 

Obama informoval, že ministra obrany Ashtona Cartera poveril cestou na Blízky východ s cieľom zabezpečiť tam viac vojenských príspevkov do boja koalície proti IS. Potvrdil tiež utorňajšiu návštevu ministra zahraničných vecí Johna Kerryho v Moskve, ktorej cieľom je prispieť k vyriešeniu občianskej vojny v Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies