Nový thajský kráľ nastúpi na trón najskôr po 15 dňoch

NETKY.SK • 18 Október 2016, 13:12 • 2 min
Nový thajský kráľ nastúpi na trón najskôr po 15 dňoch

BANGKOK - Najmenej 15 dní predtým, ako bude môcť na trón zasadnúť nový panovník, musí Thajsko smútiť za zosnulým kráľom Pchúmipchónom Adundétom. Vyhlásil to dnes podľa agentúry Reuters thajský premiér Prajut Čan-o-Ča.

slovakia

left justify in out

"Vo veci nástupníctva, v súlade s ústavou, sa Thajčania doma ani v zahraničí nemusia znepokojovať či obávať," povedal dnes Prajut novinárom po zasadnutí vládneho kabinetu.

 

"Po minimálne 15 dňoch smútku bude vhodný čas na schválenie 23. článku ústavy," dodal thajský premiér, odkazujúc tak na klauzuly týkajúce sa nástupníctva na trón.

 

Kráľ Pchúmipchón Adundét (Ráma IX.) zomrel uplynulý štvrtok vo veku 88 rokov po takmer siedmich desaťročiach na thajskom tróne. Prajut Čan-o-Ča neskôr oznámil, že korunný princ Mahá Vatčirálongkón bude za kráľa korunovaný až po kremácii svojho otca, ktorá bude nasledovať po roku smútku. Kráľom sa však princ môže stať aj pred oficiálnou korunováciou, doplnil Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies