NHL: Hossa trikrát asistoval, Chicago vedie 2:0 nad Minnesotou

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 07:30 • 2 min
NHL: Hossa trikrát asistoval, Chicago vedie 2:0 nad Minnesotou

CHICAGO - Hokejisti Chicaga aj s prispením troch bodov Mariána Hossu vyhrali i druhý zápas série 2. kola play-off Západnej konferencie, keď v nedeľu zdolali súpera 4:1. Hossu vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia. Na výhre Blackhawks sa gólovo podieľali dvakrát Brandon Saad a raz Bryan Bickell a Jonathan Toews.

slovakia

left justify in out

Chicago hralo od úvodu aktívne a v 12. min po úniku Hossu dorazil puk poskakujúci v bránkovisku do siete Toews. Minnesota po inkasovanom góle začala hrať ofenzívnejšie, ale Blackhawks pozorne bránili. V závere druhej tretiny sa v presilovke presadil Saad. Wild znížili zásluhou McCormicka v 43. min a snažili sa potom o vyrovnanie. Do kolien ich poslalo prečíslenie Bickella s Hossom. Trenčan potom pridal tretiu asistenciu pri góle Saada do prázdnej bránky. Minnesota verí, že nadviaže na sériu s Coloradom, v ktorej tiež prehrala prvé dva zápasy, ale doma bola potom stopercentná. Hossa zakončil zápas so štyrmi plusovými bodmi, jednou strelou a celkovo 18:39 min na ľade. Michal Handzuš hral necelých desať minút. 

 

Hráči Pittsburghu vyrovnali sériu s New York Rangers na 1:1, keď v nedeľu vyhrali hladko 3:0. Brankár Marc-Andre Fleury zastavil 22 striel a vychytal siedmy shutout kariéry v play-off. Rangers nenadviazali na výkon z prvého zápasu a v záverečných desiatich minútach ani raz neohrozili domácu bránku. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na 4 víťazstvá): 
ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Chicago - Minnesota 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) - stav série: 2:0 
Góly: 12. Toews (MARIÁN HOSSA, Bickell), 40. Saad (Bickell, Seabrook), 58. Bickell (MARIÁN HOSSA, Hjalmarsson), 59. Saad (MARIÁN HOSSA, Hjalmarsson) - 42. McCormick (Stoner, Haula) 
Marián Hossa sa stal druhou hviezdou zápasu, odohral 18:39 min, mal 3 asistencie a 1 strelu, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 9:27 min 

 

 



VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Pittsburgh - New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) - stav série: 1:1 
Góly: 31. Letang (Malkin, Kunitz), 57. J. Jokinen (Neal, Letang), 60. Malkin (Letang)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies