Nemec Kluge víťazom 17. etapy na Gire

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 17:42 • 2 min
Nemec Kluge víťazom 17. etapy na Gire

CASSANO D'ADDA - Nemecký jazdec tímu IAM Cycling Roger Kluge triumfoval v stredajšej 17. etape na cyklistických pretekoch Giro d'Italia, ktorá viedla z Molvena do Cassano d'Adda a merala 196 km.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný rodák z Eisenhüttenstadtu sa radoval v hromadnom dojazde, keď využil chaotickú situáciu v pelotóne a pripísal si prvé víťazstvo v tomto roku. To je navyše špeciálne pre švajčiarske zoskupenie, ktoré oznámilo na konci sezóny ukončenie činnosti a ešte nemalo na konte prvenstvo v najvyššej kategórii WorldTour.

 

Na druhom mieste v stredu finišoval veľký favorit Giacomo Nizzolo z tímu Trek-Segafredo, tretie miesto obsadil Nikias Arndt (Giant-Alpecin). Ružový dres lídra si s prehľadom udržal Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo).

Holanďan vedie v priebežnej celkovej klasifikácii pred Kolumbijčanom Estebanom Chavesom z tímu Orica-GreenEdge s náskokom troch minút, tretia pozícia patrí Španielovi Alejandrovi Valverdemu z Movistaru s mankom 3:23 min.

Už v úvode stredajšej rovinatej etapy sa vpredu vytvoril trojčlenný únik, boli v ňom Daniel Oss (BMC), Pavel Brutt (Tinkoff) a Eugert Zhupa (Willer-Southeast). Po prekonaní jedinej vrchárskej prémie mali takmer 100 km pred cieľom náskok 3:45 min, ktorý postupne klesal. Záujem ťahať mali najmä tímy Lampre-Merida a Trek-Segafredo, ktorého jazdec Nizzolo vedie bodovaciu súťaž.

 

Po rýchlostnej prémii sa z pelotónu oddelila trojica jazdcov Ignatas Konovalovas (FDJ), Lars Bak (Lotto Soudal) a Maxim Belkov (Kaťuša), ktorí sa pripojili k trom cyklistom na čele. Pelotón za nimi zaostával len o niekoľko sekúnd. Päť kilometrov pred páskou náskok utečencov predstavoval niečo cez 10 sekúnd. Ich nádeje sa skončili asi 1500 m pred cieľom, keď dopredu vypálil Kluge a všetkých prekvapil. 

Vo štvrtok je na programe kopcovitá 18. etapa z Muggia do Pinerola (240 km), na trase sa nachádzajú dve stúpania, pričom zaujímavé bude najmä to posledné v cieľovom meste. Dva kilometre pred páskou na jazdcov čaká 500 m kopec San Maurizio s priemerným sklonom 13,2 %. Toto stúpanie si jazdci vyskúšajú aj približne 30 km pred cieľom. 

Giro d'Italia 2016: 

17. etapa (Molveno - Cassano d'Adda, 196 km): 1. Roger Kluge (Nem.) IAM Cycling 4:31:29 h, 2. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo, 3. Nikias Arndt (Nem.) Giant-Alpecin, 4. Sacha Modolo (Tal.) Lampre-Merida, 5. Matteo Trentin (Tal.) Etixx-QuickStep, 6. Alexander Porsev (Rus.) Kaťuša - všetci rovnaký čas ako víťaz

Priebežne po 17. etape: 1. Steven Kruijswijk (Hol.) LottoNL-Jumbo 68:11:39 h, 2. Esteban Chaves (Kol.) Orica-GreenEdge +3:00 min, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +3:23, 4. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +4:43, 5. Ilnur Zakarin (Rus.) +4:50, 6. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff +5:34 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies