Neďaleko slovenských hraníc zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 4,4

NETKY.SK • 19 Január 2014, 09:36 • 2 min
Neďaleko slovenských hraníc zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 4,4

BUDAPEŠŤ - Menšie materiálne škody spôsobilo dnes zemetrasenie s magnitúdou 4,4 o 02.34 h na severe Maďarska, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Otrasy pocítili obyvatelia v 64 obciach a v Budapešti, nikto sa nezranil. Epicentrum zemetrasenia bolo pri obci Cserhátsurány v Novohradskej župe, 18 kilometrov od slovenských hraníc. Podľa observatória v Kövesligethe po prvom zemetrasení nasledovalo o 02.48 h ďalšie s magnitúdou 3,4. Seizmológ Zoltán Gráczer uviedol, že po prvom otrase zeme nahlásili menšie materiálne škody obyvatelia z Balassagyarmatu, Borsosberényu, Cserhátsurányu, Érsekvadkertu, Magyarnándoru, Tahitótfalu a z Vacova. V danej oblasti zaznamenali významnejšie zemetrasenie vlani 5. júna pri Érsekvadkerte s magnitúdou 4,2. Seizmológovia očakávajú, že vzhľadom na silu dnešných otrasov dôjde v nadchádzajúcich mesiacoch v okolí epicentra ešte k ďalším dozvukom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies