Napätie na dlhopisových trhoch okrajových štátov eurozóny sa uvoľnilo

NETKY.SK • 11 December 2012, 13:00 • 2 min
Napätie na dlhopisových trhoch okrajových štátov eurozóny sa uvoľnilo

Napätie na dlhopisových trhoch okrajových štátov eurozóny sa uvoľnilo

slovakia

left justify in out

img

Napätie na dlhopisových trhoch okrajových štátov eurozóny sa dnes mierne uvoľnilo, informuje agentúra APA. Tieto trhy sa dostali v pondelok pod tlak. Znepokojilo ich vyhlásenie talianskeho premiéra Maria Montiho, že má v pláne rezignovať potom, čo parlament prijme zákon o budúcoročnom rozpočte.

Výnosy 10-ročných gréckych štátnych dlhopisov dnes klesli z pondelkových (10. 12.) 14,395 % na 13,572 %, čo je tohtoročné minimum. To znamená, že v porovnaní s pondelkom ich výnosy padli o 0,823 percentuálneho bodu.

Zlepšila sa aj situácia na talianskom a španielskom dlhopisovom trhu, ktoré sa začiatkom týždňa dostali pod tlak pre vládnu krízu v Taliansku. Výnosy 10-ročných talianskych dlhopisov dnes na sekundárnom trhu klesli na 4,748 % zo 4,805 % v pondelok. Rovnako sa dnes opäť znížili aj výnosy španielskych dlhopisov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies