NAKA odhalila korupciu v súvislosti s výstavbou modulovej školy

NETKY.SK • 20 Október 2016, 15:00 • 2 min
NAKA odhalila korupciu v súvislosti s výstavbou modulovej školy

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil jednu osobu z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. Korupcia mala súvisieť s obstarávaním veci všeobecného záujmu v obci v Kežmarskom okrese. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Obvinený mal 12. augusta požiadať od konateľa jednej z obchodných spoločností úplatok 10.000 eur. "Ten mal firme zaručiť vystavenie objednávky a vyplatenie faktúr za práce a dodávky v súvislosti s výstavbou modulovej školy. Polovica úplatku mala byť určená pre obvineného a druhá polovica pre ekonómku obce," priblížil Slivka.

 

Po čiastočnej úhrade faktúr sa mal obvinený s konateľom opäť stretnúť 13. októbra a opakovane si vypýtať úplatok. Obálku s 10.000 eurami mal obvinený prevziať na ďalšom stretnutí v pondelok 17. októbra.

 

"Vyšetrovateľ podal podnet na jeho väzobné stíhanie a v prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uviedla Slivka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies